Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Δύο ξεχωριστά δικαστήρια για την Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς γιατροί και νοσηλευτές «έδεσαν» το κατηγορητήριο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διώκεται πλέον για τους θανάτους και των τριών παιδιών της, κατηγορία που ανάγει την υπόθεση σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.
Στην τελευταία πράξη φαίνεται πως μπαίνει το έργο - θρίλερ της Πάτρας με την πρωταγωνίστριά του, Ρούλα Πισπιρίγκου, να βρίσκεται ένα βήμα πριν να λογοδοτήσει στον νόμιμο δικαστή της, μετά από οκτώ μήνες ερευνών στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η υπόθεση έχει απασχολήσει τουλάχιστον 10 εισαγγελείς και 2 ανακριτές, ενώ φαίνεται πως αν τελικά εκδοθούν παραπεμπτικά βουλεύματα θα δικαστεί ξεχωριστά για κάθε έγκλημα.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το σκέλος που αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, ο οποίος αναμένεται στις αρχές Σεπτέμβρη να καταθέσει την πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο για την παραπομπή της ή μη σε δίκη.
Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, οι θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας, ανατέθηκαν προ ημερών στην 35η ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου, η οποία αυτές τις ημέρες μελετά τον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να λάβει καταθέσεις από κάποιους μάρτυρες - εξαιρετικά δύσκολο εντός του Αυγούστου - και στη συνέχεια θα καλέσει σε απολογία την 33χρονη.
Η περαίωση της ανάκρισης δεν αναμένεται πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν το πρώτο σκέλος της υπόθεσης θα οδεύει προς έκδοση βουλεύματος. Κατά συνέπεια, το πιθανότερο είναι, εάν τελικά παραπεμφθεί σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου, να πραγματοποιηθούν δυο ξεχωριστά δικαστήρια.
Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών
Την ίδια ώρα, κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι ο θάνατος της μόλις 3,5 ετών Μαλένας Δασκαλάκη δεν οφείλεται στην ηπατική ανεπάρκεια ή σε κάποιο άλλο, άγνωστο, παθολογικό αίτιο, όπως εξακολουθεί να ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν αφήνουν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που έζησαν τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις καταληκτικές μαρτυρικές στιγμές του κοριτσιού το απόγευμα της 13ns Απριλίου 2019.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», όσοι κλήθηκαν να καταθέσουν στις εισαγγελικές Αρχές «έσφαξαν με το γάντι» την κατηγορουμένη, καθώς αποδόμησαν πλήρως το σενάριο ένα υγιές και κοινωνικό κορίτσι, το οποίο εκείνο το μοιραίο πρωινό έπαιζε ευδιάθετο στον παιδότοπο του νοσοκομείου και αργότερα έτρωγε σουβλάκι, να κατέληξε στα «καλά καθούμενα»... βγάζοντας μία κραυγή όπως περιέγραψε η μητέρα του.
Στις καταθέσεις τους οι γιατροί του «Παίδων» είναι ξεκάθαροι: Δεν δέχονται την ηπατική ανεπάρκεια και τον παθολογικό θάνατο ως αιτία θανάτου της Μαλένας.
Αναφέρουν, μάλιστα, ότι την ώρα που μπήκαν στο δωμάτιο αντίκρισαν την εικόνα όχι ενός παιδιού το οποίο είχε υποστεί ένα ξαφνικό επεισόδιο, αλλά την εικόνα ανθρώπου ο oπoιos είναι νεκρός για ώρα.
Έκαναν, δε, λόγο για εικόνα «διακομιδής», θέλοντας να εξηγήσουν ότι αντίκρισαν ένα παιδί πεθαμένο και κρύο. Οι δε νοσηλευτές που κατέθεσαν, περιέγραψαν την Πισπιρίγκου ως μία «μητέρα» της οποίας το παιδί νοσηλευόταν και εκείνη κοίταζε το υπερπέραν από το παράθυρο, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στη δικογραφία, παράλληλα, περιέχονται μαρτυρίες που διαψεύδουν πλήρως τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δεν έβρισκε γιατρούς ή νοσηλευτές. Σε κατάθεση αναφέρεται ότι εξήλθε από το σωμάτιο νοσηλείας της Μαλένας και ειδοποίησε το προσωπικό, χωρίς όμως να τους δώσει την αίσθηση ότι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό συνέβαινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα