Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη στην Καμάρα


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια από την Κρήτη στην Eγνατία Οδό της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 26χρονος είπε πως δεν είναι ώρα για να δώσει εξηγήσεις και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια.
Σύμφωνα με το GrTimes, sτην απολογία της, η 19χρονη φέρεται πως ανέφερε τα εξής: «Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα . Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».
Συγκινεί η μητέρα της κοπέλας
Την επιθυμία του παιδιού της να γίνει δωρήτρια οργάνων εξέφρασε η μητέρα της 21χρονης Έμμας, την ώρα που αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή ο δράστης. Η κα Κέλλυ Καμπάκη υποστήριξε πως η κόρη της ήθελε να γίνει δωρήτρια οργάνων, ενώ η ίδια ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το τι συνέβη.
Η 21χρονη έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, ύστερα από τροχαίο με παράσυρση στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτούσε στην Κτηνιατρική.
«Όποια όργανα είναι βιώσιμα, θα τα πάρουν. Αυτό θα το ξέρουν οι γιατροί, εφόσον κάνουν κάποιες εξετάσεις. Η οικογένεια έχει δώσει το ελεύθερο να πάρουν οι γιατροί ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτή ήταν η επιλογή του παιδιού μας. Κάποια στιγμή, μας το είχε πει το παιδί μας. Ότι θα ήθελε να το κάνει. Να γίνει δωρητής οργάνων. Εφόσον ήταν η επιλογή του παιδιού μας, δεν είχαμε άλλη επιλογή να σκεφτούμε. Ήταν μονόδρομος», είπε η κα Καμπάκη.
«Είναι σαν μια ταινία τρόμου», πρόσθεσε μιλώντας στο neakriti.gr, ενώ ξέσπασε κατά του 26χρονου, χαρακτηρίζοντας ως γελοιότητα την απολογία του ανθρώπου που σκότωσε την Έμμα.

Αναφερόμενη στον 26χρονο, η μητέρας της Έμμας τόνισε πως υπάρχει τεράστια ευθύνη από τις Αρχές που άφησαν «έναν τέτοιο άνθρωπο» εκτός φυλακής.
«Το συγγνώμη του είναι γελοιότητες. Όλη η απολογία του είναι γελοιότητα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία του λέξη. Δεν εννοεί τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη αληθινή σε όλη την απολογία του», υπογράμμισε επίσης.
Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο θα ζητήσει η οικογένεια
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης, Νικόλας Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την ψυχραιμία του οδηγού να πατήσει το θύμα του δύο φορές, αλλά και για την ευθύνη της 19χρονης συνοδηγού του.
«Διαφοροποιούνται τα δεδομένα. Μιλάμε πλέον για ανθρωποκτονία. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει παράταση για να προετοιμάσει την απολογία του. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως χτύπησε το κορίτσι δύο φορές, όχι μία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλας Ρουσόπουλος.
Για την 19χρονη συνοδηγό, ο δικηγόρος της οικογένειας εξηγεί: «Μιλάμε πλέον για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και πρέπει πλέον να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι ο συνοδηγός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Έχει ευθύνη απέναντι στην συμπεριφορά του οδηγού, αλλά και στην κοινωνία».
«Την χτύπησε δύο φορές, υπάρχει τουλάχιστον ενδεχόμενος δόλος, και θα αιτηθούμε στην παράσταση που θα δώσουμε ενώπιον της ανακρίτριας μαζί με την οικογένεια της κοπέλας να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι δεν κατάλαβαν πως την χτύπησαν. Αλλά όχι μόνο την εγκατέλειψαν, πέταξαν το αυτοκίνητο, πήραν τις πινακίδες και έρχονται μετά να το παίξουν μεταμελημένοι και δήθεν μετανιωμένοι» πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα