Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

“Αλητήριοι” όσοι πάνε κόντρα στην ανάπλαση στα Φιλιατρά, είπε ο δήμαρχος στο Περιφερειακό Συμβούλιο!


Διχαστικός και συγκρουσιακός εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το απόγευμα της Τρίτης, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, χαρακτηρίζοντας “αλητήριους”, “λίγους”, “τζαμπατζήδες” όσους αντιδρούν στο έργο της ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών με 3.200.000 ευρώ περίπου. Ο δε περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, είπε μεν ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί (αναφερόμενος και στο χαρακτηρισμό “πολιτική αλητεία” που χρησιμοποίησε ο Θανάσης Πετράκος) δεν συνάδουν σε συλλογικά όργανα, επέμεινε όμως μέχρι τέλους να προχωρήσει η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας, που τόση ένταση έχει προκαλέσει στην περιοχή...
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία (20 ψήφοι υπέρ και 18 κατά), αντί για την ανάπλαση που από κοινού προωθούν η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και η δημοτική αρχή Τριφυλίας, την υπερψήφιση της απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, το οποίο ζητά -αντί της ανάπλασης- να γίνουν με τα 3.200.000 ευρώ ήπιες παρεμβάσεις στην πλατεία και αναγκαίες παρεμβάσεις στο Δημαρχείο Φιλιατρών, στο νεοκλασικό κτίριο του Γυμνασίου Φιλιατρών και άλλα πιο αναγκαία έργα για την πόλη και τους κατοίκους της.
Ωστόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με το νόμο τις αποφάσεις για το τι θα γίνει λαμβάνουν ο ίδιος και η Οικονομική Επιτροπή, που σημαίνει ότι, εφόσον διαφωνεί, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν τον δεσμεύει.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, από την πλευρά του κατέθεσε 2.000 υπογραφές υπέρ του έργου της ανάπλασης της πλατείας, όπως είπε.
Η πράξη του αυτή σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση, που τόνισε ότι η συλλογή φερόμενων υπογραφών δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά διχασμό στα Φιλιατρά και κάλεσε τον δήμαρχο να φέρει αποφάσεις για το θέμα από το Δημοτικό του Συμβούλιο και από τη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”, ενώ η υπερψήφιση της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών έγινε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Τέλος σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Π.Νίκας σημείωσε ότι η μελέτη για την ανάπλαση θα τεθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αν εγκριθεί τότε θα τεθεί σε διαβούλευση και ακολούθως θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας και του δημάρχου Τριφυλίας.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα