Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Σοσιαλιστική Διεθνής: Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε την προεδρία


Σοσιαλιστική Διεθνής: Ο Γιώργος Παπανδρέου αναδείχθηκε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το 2005. Όμως μετά από 17 χρόνια στο «τιμόνι» της έφτασε η ώρα να παραδώσει στη σκυτάλη.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη θέση του στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Η εκλογή του Σάντσεθ δεν ήταν έκπληξη, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στο συνέδριο που διεξάγεται στη Μαδρίτη, με τον Γιώργο Παπανδρέου να προτείνει μάλιστα την εκλογή του «δια βοής».
Στη εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, λίγο πριν από την εκλογή του, ο 50χρονος Σάντσεθ εξήγησε ότι έχει έναν συγκεκριμένο στόχο για τη Σοσιαλιστική Διεθνή «να τη μετατρέψει σε σημαντική ιδεολογική πλατφόρμα του προοδευτικού διεθνούς κινήματος».
Υπογραμμίζοντας ότι θέλει να τιμήσει «την κληρονομιά που μας εμπνέει όλους», ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλει «να δώσει τον καλύτερο εαυτό του», ενώ απευθυνόμενος στις γυναίκες που συμμετέχουν στο συνέδριο, υποσχέθηκε ότι «θα αγωνιστεί για την ισότητα», έναν στόχο που θεωρεί προτεραιότητα και της εσωτερικής πολιτικής του αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ισπανία, το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα