Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της 38χρονης που επιτέθηκε στον σύζυγό της στην Κρήτη - Η ανάλυση της ουσίας «έδειξε» βιτριόλι


Νέα στοιχεία για την επίθεση με το καυστικό υγρό στην Κρήτη έρχονται στο «φως». Το δείγμα υγρής ουσίας, χρώματος καφέ, περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων -γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος (σ.σ. βιτριόλι).
H χημική σύσταση του καυστικού υγρού «δείχνει» να καταρρίπτει τον ισχυρισμό της 38χρονης ότι δεν ήθελε να προκαλέσει ζημιά στον εν διαστάσει σύζυγό της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star. Στο μπουκάλι που παρέλαβε μέσω κούριερ αναγραφόταν ότι πρόκειται για θειικό οξύ.
Το βιτριόλι ακόμα και όταν δεν είναι καθαρό προκαλεί εγκαύματα αλλά και θάνατο.
Η ανάλυση έγινε στο γυάλινο βάζο, στο υπόστρωμα του κρεβατιού στο δωμάτιο 408 όπου έγινε η επίθεση και στο τζιν παντελόνι του θύματος καθώς υπήρχαν και εκεί αλλοιώσεις.
Σημειώνεται πως από την αρχή οι γιατροί που είδαν τα εγκαύματα στο θύμα κατάλαβαν ότι υπήρχε υψηλή ποσότητα βιτριολιού στο καυστικό υγρό.
Τι έχει ισχυριστεί η 38χρονη
Πριν κάποιες ημέρες, η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της μίλησε δημόσια για την πράξη της και υποστήριξε ότι «κινδύνευε η ζωή της» αλλά «η πράξη της δεν δικαιολογείται με λογική».
Αρχικά, η γυναίκα δήλωσε πως «Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτρέπω να παίζει η φωνή μου στα Μέσα. Οποιοσδήποτε άλλος παίζει τη φωνή μου, θα μηνυθεί. Είναι η πρώτη φορά που επιλέγω να ακουστεί η φωνή μου, δεν επιλέγω τυχαία (...). Δεν θα κάνουμε εδώ το δικαστήριο».
Όπως είπε έπειτα, μιλώντας στον Alpha, «Είμαι συντετριμμένη για όλο αυτό και εύχομαι η πορεία της υγείας του ανθρώπου αυτού να εξελιχθεί και να πάνε όλα καλά. Λυπάμαι βαθιά, ακούγονται τέρατα, πράγματα που δεν ισχύουν και θα πρέπει να ενημερώσω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένας σκληρός κακοποιός, δεν τον λέω εγώ το λέει το ποινικό του μητρώο, που δεν έχει διστάσει να ανοίξει πυρ μέσα σε κλαμπ γεμάτο από κόσμο εναντίον αστυνομικών».
«Ήμουν σε απόλυτη άμυνα»
«Ζούσα υπό το καθεστώς του τρόμου, των απειλών, έχω περάσει πάρα πολλά και όπως θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο, ήμουν σε απόλυτη άμυνα. Το λάθος μου ήταν αυτή η επιλογή, έχω αποδείξει ότι επιλέγω λάθος συντρόφους από ό,τι πολύ καλά γνωρίζεις», υποστήριξε στη συνέχεια, απευθυνόμενη προσωπικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.
«Πραγματικά, διατηρώ ένα γκαράζ και πραγματικά ήθελα να το καθαρίσω, τα καθαριστικά που έχουμε είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης (...). Κακώς είχα μαζί μου μια μικρή ποσότητα, πολύ λιγότερη από 100ml που φυσικά δεν είναι ικανή να σκοτώσει. Δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω άνθρωπο (...). Με περιγράφετε στα ΜΜΕ λες και είμαι το τέρας του Λοχ Νες», πρόσθεσε.
«Κινδύνευε η ζωή μου, οποιαδήποτε γυναίκα θα συμπεριφερόταν έτσι»
Η 38χρονη υποστήριξε στη συνέχεια «Προφανώς δεν δικαιολογείται η πράξη μου με λογική. Φυσικά, ένας άνθρωπος δεν πρέπει να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Έπρεπε να έχω πάει στην αστυνομία. Έπρεπε να έχω κάνει διαφορετικούς χειρισμούς. Όμως τη συγκεκριμένη στιγμή η οποιαδήποτε γυναίκα, αν ήταν εκεί και έβλεπε και ζούσε αυτό που έζησα εγώ, θα συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο. Πραγματικά κινδύνευε η ζωή μου».
Όσον αφορά στο γιατί μετέβη στο ξενοδοχείο, δήλωσε ότι «Έχω εξηγήσει στη Δικαιοσύνη για ποιον λόγο πήγα σε αυτό το ξενοδοχείο. Δεν πήγα για έναν λόγο, πήγα για παραπάνω από τρεις λόγους, διαφορετικούς (...). Εμένα λένε χειριστική, αλλά δεν έχεις ιδέα πόσο χειριστικός είναι αυτός ο άνθρωπος και με πόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους μπορεί να σου επιβληθεί».
«Πραγματικά βρισκόμουν σε απόλυτη άμυνα και δεν είχα πρόθεση να τον βλάψω», συμπλήρωσε.
«Αγόρασα νόμιμα» το οξύ - «Ζητώ συγγνώμη, θα πρέπει όμως και εκείνος να ζητήσει»
Αναφορικά με το «ισχυρό οξύ» αναφέρει πως «το αγόρασα νόμιμα» και «αγόρασα ένα υγρό, ισχυρό, νόμιμα γιατί ήθελα όλο το δάπεδο του γκαράζ -έχω φωτογραφίες- ήθελα να το καθαρίσω».
Η 38χρονη σχετικά με την καταγγελία της πως ο άνδρας τη βίασε δήλωσε ότι «το "όχι" μία γυναίκα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το πει οποιαδήποτε στιγμή εκείνη θέλει. Δηλαδή μπορεί να συνευρεθεί μαζί σου στις 2:00 και στις 2:10 να σου πει "όχι"».
Τέλος, είπε ότι «έχω ζητήσει συγγνώμη στην αδερφή του» και «ο άνθρωπος αυτός ευτυχώς θα γίνει καλά, εννοείται ότι μετανιώνω και ζητώ δημόσια συγγνώμη από τον πρώην σύζυγό μου, θα πρέπει όμως και εκείνος να μου ζητήσει συγγνώμη για πολλά πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα