Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Η μεγαλύτερη κλοπή στον κόσμο: Πήγαιναν για μετρητά, αλλά… έπεσαν πάνω σε ράβδους χρυσού αξίας 40 εκατ.


Σαν σήμερα, το 1983 έλαβε χώρα η μεγαλύτερη διάρρηξη του κόσμου. Πρόκειται για… ράβδους χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία «έκαναν φτερά» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δράστες πήγαιναν για… μόλις 3 εκατομμύρια!
Το σχέδιο ήταν άρτια οργανωμένο. Στόχος ήταν η αποθήκη «Brinks Mat» του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, καθώς φημολογούνταν πως εκεί φυλάσσονταν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε μετρητά.
Επρόκειτο για «inside job», καθώς υπήρχε η βοήθεια ενός από τους άντρες της ασφάλειας. Έξι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν τους φύλακες και άνοιξαν την κεντρική είσοδο της αποθήκης.
Κι εκεί άλλαξαν τα πάντα!
Αντί για 5 λεπτά έμειναν… 2 ώρες
Εκεί που περίμεναν να αντικρίσουν δεσμίδες με μετρητά, είδαν να ορθώνονται μπροστά τους… 10 τόνοι χρυσού σε ράβδους, αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών. Προορισμός τους ήταν η Άπω Ανατολή.
Φυσικά, οι ράβδοι χρυσού τους ανέτρεψε τα σχέδια, καθώς δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις όλο αυτό το βάρος. Κάποιοι από την ομάδα έφυγαν για να αναζητήσουν μεγαλύτερο μεταφορικό μέσο και αντί να κάτσουν στην αποθήκη πέντε λεπτά όπως υπολόγιζαν έμειναν… δύο ολόκληρες ώρες!
Τους βρήκαν αμέσως, αλλά…
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Σκότλαντ Γιαρντ τους εντόπισε πιο εύκολα απ΄ότι ακόμα και οι ίδιοι να υπολόγιζαν.
Ανάμεσα στους συνήθεις υπόπτους, διαπίστωσαν τους συγγενικούς δεσμούς του «εγκέφαλου» της ληστείας με τον φύλακα που ήταν συνεργός και η συμπεριφορά του οποίου είχε ήδη κινήσει υποψίες.
Παρά την εξάρθρωση όμως, η υπόθεση παραμένει… ανοιχτή, καθώς τρεις από τους δέκα τόνους χρυσού δεν βρέθηκαν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα