Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Η ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων – ένα πραγματικό πολυεργαλείο

Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε περάσει μια κουραστική μέρα στην κουζίνα για να προετοιμάσετε ένα νόστιμο χριστουγεννιάτικο γεύμα τεσσάρων πιάτων για την οικογένειά σας και στο τέλος να καταλήγετε μόνη για να αντιμετωπίσετε σωρούς βρώμικων πιάτων; Σίγουρα, τα πλυντήρια πιάτων σώζουν την κατάσταση όταν πρόκειται για το καθαρισμα των πιάτων μετά από ένα γεύμα με πολλούς καλεσμένους. Συμβάλλουν τόσο στην εξοικονόμηση νερού, όσο και χρόνου, αλλά γνωρίζετε ότι οι ταμπλέτες που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη σας έχουν και άλλες χρήσεις;
Αυτές οι ταμπλέτες αποτελούνται από πολλά χρήσιμα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε άλλους τομείς. Αφαιρούν το λίπος και τους λεκέδες από καμένο γάλα, κάνουν τα γυαλικά σας να λαμπυρίζουν, αυτές οι καρτέλες κάνουν θαύματα για τα μαγειρικά σκεύη σας, σωστά; Μερικοί άνθρωποι ήταν αρκετά τολμηροί για να τις δοκιμάσουν με διάφορους τρόπους καθαρισμού και οι περισσότεροι κατέληξαν να δουλεύουν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο!
Δοκιμάστε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων για να επιλύσετε εύκολα τα ακόλουθα καθημερινά προβλήματα!
Κίτρινοι λεκέδες στη μασχάλη σε λευκά μπλουζάκια και πουκάμισα: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα λευκό, φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο, έτσι δεν είναι; Τα λευκά ρούχα είναι ευαίσθητα σε όλους τους τύπους λεκέδων, αλλά ακόμα κι αν τα φροντίζετε καλά, ενδέχεται να εξακολουθούν να παρουσιάζουν δυσχρωμίες στις μασχάλες. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα! Την επόμενη φορά που θα βάλετε λευκά ρούχα για πλύσιμο, προσθέστε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στα ρούχα σας. Δεδομένου ότι είναι φτιαγμένη για να καθαρίζει λεκέδες και λιπαρές ουσίες που δύσκολα αφαιρούνται, κάνει θαύματα και για επίμονους λεκέδες στα ρούχα. Δοκιμάστε το, δεν θα το μετανιώσετε!
Καθαρισμός φριτέζας: Έχετε κουραστεί να τρίβετε για να φύγουν τα λίπη από τη φριτέζα σας; Δοκιμάστε να την γεμίσετε με νερό, προσθέτοντας και μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Ανάψτε τη φριτέζα και αφήστε το νερό να σιγοβράσει για δέκα λεπτά. Τοποθετήστε επίσης τον κάδο, έτσι ώστε να καθαριστεί κι αυτός με μία κίνηση. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ξεπλύνετε τα πάντα προσεκτικά. Καλύτερη και από καινούρια!
Περισσότερα έξυπνα τεχνάσματα για την κουζίνα με ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων
Γκριλ και σχάρα: Οι φούρνοι και οι ψησταριές είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Στοιχηματίζουμε ότι έχετε ευχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη λύση στο παρελθόν, για να καθαρίσετε μια βρώμικη σχάρα αντί να καθαρίσετε για ώρες στο τέλος! Δοκιμάστε αυτό: γεμίστε με νερό ένα δοχείο που μπορεί να χωρέσει τη σχάρα, βάλτε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων και μουλιάστε μέσα τη σχάρα. Μετά από μερικές ώρες, η αφαίρεση των λεκέδων γίνεται πανεύκολα!



Εξουδετερώστε τις οσμές της κουζίνας: Μπορεί να σας ανοίγει την όρεξη να μυρίζετε ένα νόστιμο γεύμα όταν πεινάτε – αλλά τι γίνεται όταν είστε ήδη χορτασμένοι; Η προετοιμασία των τηγανιτών φαγητών και στη συνέχεια να πρέπει να αντιμετωπίσετε όλα όσα έχουν μυρίσει λαδίλα, μπορεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Αντί για αποσμητικά χώρου, δοκιμάστε αυτό το έξυπνο τέχνασμα: ζεσταίνετε νερό σε ένα μικρό δοχείο και προσθέστε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Σιγοβράστε στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Θα αναζωογονήσει αμέσως τον αέρα στην κουζίνα και τις γύρω περιοχές του σπιτιού, αφαιρώντας οποιαδήποτε βαριά μυρωδιά φαγητού που μπορεί να είναι ενοχλητική.
Λεκέδες από άλατα, καφέ και τσάι: κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί νερό τελικά συσσωρεύει άλατα ασβεστίου, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί με τα γνωστά μέσα. Μπορείτε εύκολα να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε ή να χρησιμοποιήσετε σκληρές χημικές ουσίες εάν διαλύσετε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων σε νερό και γεμίσετε με το διάλυμα αυτό τις βρώμικες κούπες και τσαγιέρες. Αφήστε το να μουλιάσει για μια νύχτα για τα καλύτερα αποτελέσματα!
Καμένα μαγειρικά σκεύη: Το να ξεχάσετε το φαγητό στη φωτιά μπορεί να συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή. Είτε πρόκειται για καμένα φαγητά, είτε για επίμονα υπολείμματα λίπους, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη όταν πρόκειται για τον καθαρισμό ταψιών. Απλά πρέπει να προσθέσετε μια ταμπλέτα στο ταλαιπωρημένο δοχείο που έχετε γεμίσει με νερό και αφήστε το να σιγοβράσει. Θα μπορείτε να το καθαρίσετε μετά από λίγα λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα