Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

"Μύρισε" εκλογές: Προεκλογικό κάλεσμα Μητσοτάκη και από το... Λονδίνο - Στόχος η αυτοδυναμία και η ψήφος των απόδημων

Από το στολισμένο Λονδίνο όπου βρίσκεται από χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε ομιλία του στους Ελληνες της διασποράς, έκανε ένα σαφές κάλεσμα: Να μην αγνοήσουν να ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται, οι οποίες θα είναι διπλές, μπαίνοντας στην ειδική πλατφόρμα (apodimoi.gov.gr) για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.
"Θέλω να σας ζητήσω να είστε παρόντες σε αυτή τη μάχη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, κάθε ψήφος μετράει", είπε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η εκλογική μάχη θα είναι διπλή και ότι δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.
Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν απο την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώνει η Morgan Stanley, βρέθηκε με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας καθαρά ότι βρίσκεται στον δρόμο προς τις εκλογές. Και πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία, για να έχει η χώρα σταθερό τιμόνι και να παίρνει γρήγορα αποφάσεις, όπως είπε.
Αν και επανέλαβε ότι δεν έχει πάρει την απόφαση του για το πότε θα προκηρύξει την εκλογική αναμέτρηση, εντούτοις όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση του. Εξάλλου, άτυπα, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η προεκλογική αυλαία έχει ανοίξει και όλα τα κομματικά επιτελεία είναι ήδη σε προεκλογική ετοιμότητα.
"Μείναμε συνεπείς, παρά τις κρίσεις"
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ένα καθαρό κυβερνητικό χρόνο λίγων μηνών, αφού λίγο μετά τις εκλογές του 2019, η χώρα συνάντησε αλλεπάλληλες κρίσεις, που χρειάστηκαν άμεση διαχείριση. "Καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσα όσα εμείς", είπε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση έμεινε σταθερή σε όσα είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει.
"Είχαμε δεσμευτεί ουσιαστικά για τρεις μεγάλες κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Η πρώτη ήταν να μειώσουμε φόρους, η δεύτερη να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και η τρίτη είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες συνολικά να αισθανθούν πιο ασφαλείς. Και νομίζω ότι και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των εκλογών και έθεσε ξανά τα εκλογικά διλήμματα. "Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με την αντιπολίτευση και να προτάξουμε τι πετύχαμε εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τι δεν πέτυχε μάλλον τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Και τα διλήμματα πιστεύω ότι θα είναι πολύ απλά: Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, ή να γυρίσουμε πίσω;", υπογράμμισε.
"Όχι" στη χαλαρή ψήφο
Ο πρωθυπουργός είπε με νόημα ότι κάθε ψήφος σε αυτή την αναμέτρηση είναι σημαντική, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της διπλής κάλπης, την οποία ο ίδιος ονοματίζει εθνική, για να της προσδώσει την εξαιρετική σημασία που έχει.
"Ξέρετε ότι θα έχουμε μπροστά μας, μάλλον, μία διπλή κάλπη. Και η πρώτη κάλπη -εγώ δεν θέλω να μιλώ για δύο κάλπες, θέλω να μιλάω για μία εθνική εκλογή- θα μας δώσει τη δυνατότητα να χτίσουμε εκείνο το επίπεδο στήριξης για να πάμε στη δεύτερη κάλπη να πετύχουμε την αυτοδυναμία. Και τη χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία, επειδή ακριβώς η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα το ξανακάνουμε και στις επόμενες εκλογές", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα