Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σαν σήμερα 29/11, Νάταλι Γουντ: Μετά 41 χρόνια τα ερωτήματα για τον θάνατό της πολλαπλασιάζονται

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Νάταλι Γουντ, έχασε τη ζωή της μια μέρα σαν σήμερα, 29 Νοεμβρίου του 1981. Ο θάνατος της ήταν αντικείμενο έρευνας και εικασιών επί δεκαετίες· αρχικά θεωρήθηκε ως ατύχημα, η υπόθεση είχε ανοίξει εκ νέου το 2011 και η αιτία του θανάτου του Γουντ αναψηλαφήθηκε· ήταν όντως ατύχημα ή δολοφονία;
Η Νάταλι Γουντ άρχισε να ασχολείται με την ηθοποιία, όταν ήταν μόλις τεσσάρων χρονών, με τον πρώτο της μεγάλο ρόλο να είναι η Σούζαν Γουόκερ στο «Θαύμα στην 34η Οδό» του 1947. Ερμήνευσε την Μαρία στο «West Side Story» το 1961 και ήταν υποψήφια για Όσκαρ, για τους ρόλους της στις ταινίες «Επαναστάτης χωρίς Αιτία», «Πυρετός στο Αίμα» και «Αγάπησα έναν Ξένο».
Η πολύ σύντομη ζωή της Νάταλι Γουντ ήταν σκοτεινή από νωρίς. Τη Νάταλι έσπρωξε στη σκηνή από νηπιακή ηλικία η φιλόδοξη και ανάλγητη μητέρα της, Μαρία Γκουρντέν - Ζαχαρένκο.
Δύσκολα παιδικά χρόνια
Η Γκουρντέν δεν είχε κανέναν φραγμό προκειμένου να πετύχει η κόρη της στο Χόλιγουντ. Για παράδειγμα, όταν η Νάταλι δούλευε στα γυρίσματα της ταινίας του 1946 «Tomorrow Is Forever», δεν μπορούσε να κλάψει για τις απαιτήσεις του ρόλου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μητέρα της, πήρε τη Νάταλι στην άκρη και σκότωσε μια πεταλούδα μπροστά στο νήπιο, ξεριζώνοντάς της τα φτερά! Η τότε 8χρονη Νάταλι, γύρισε στα πλατό, κλαίγοντας υστερικά και κατάφερε να ολοκληρώσει τη σκηνή. Η άθλια μητέρα διόγκωσε τα ψυχικά προβλήματα και τις νευρώσεις της κόρης της σε σημείο που η Νάταλι Γουντ βρισκόταν σε ψυχοθεραπευτές από μικρή ηλικία, σε καθημερινή βάση. Όταν έμαθε η Μαρία Γκουρντέν ότι η κόρη της είχε βιαστεί βάναυσα από έναν διάσημο σταρ του Χόλιγουντ (φημολογείται ότι ήταν ο Κερκ Ντάγκλας) ενθουσιάστηκε – θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο σήμαινε ότι θα της προσέφερε έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του...
Μια μοιραία σχέση
Η Νάταλι Γουντ παντρεύτηκε τον επίσης διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Βάγκνερ και μάλιστα δυο φορές. Η δεύτερη το 1972, ήταν μοιραία. Η Νάταλι Γουντ και ο Ρόμπερτ Βάγκνερ πέρασαν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών το 1981 στο γιοτ τους, το «Splendor»· μαζί τους συνταξίδευε και ο φίλος του ζευγαριού και επίσης διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Γουόκεν.
Το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου ο Βάγκνερ και η Γουντ τσακώθηκαν και η ηθοποιός ζήτησε από τον καπετάνιο του σκάφους να την αποβιβάσει. Η Γουντ επέστρεψε στη θαλαμηγό την επομένη και το βράδυ και η παρέα δείπνησε στο Doug's Harbour Reef Restaurant. Και ήπιαν πολύ! Μια σερβιτόρα είχε μετρήσει δυο μπουκάλι κρασί μια σαμπάνια, αλλά δεν κατάφερε να θυμηθεί πόσα ποτήρια κοκτέιλ τους είχε πάει.
Στις 10 το βράδυ επέστρεψαν στο γιοτ, όπου οι αναφορές λένε ότι ο Γουόκεν και ο Βάγκνερ είχαν μια έντονη πολιτική συζήτηση. Προέκυψαν αντικρουόμενες καταθέσεις για το τι συνέβη στη συνέχεια. Ο Βάγκνερ ισχυρίζεται ότι η Γουντ αποσύρθηκε στην κρεβατοκάμαρα τους από όπου ανακάλυψε την εξαφάνισή της, ενώ μάρτυρες από άλλο σκάφος ισχυρίζονται ότι άκουσαν έναν άνδρα και μια γυναίκα να διαπληκτίζονται. Ο Βάγκνερ ενημέρωσε τον καπετάνιο για την εξαφάνιση της συζύγου του κι έπειτα από ώρες ένα ελικόπτερο εντόπισε την ηθοποιό να επιπλέει μπρούμυτα στο νερό, περίπου 200 μέτρα έξω από το νησί Καταλίνα· λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν φλέρταρε τη Νάταλι Γουντ. 

Θεωρία 1 πνιγμός: Η Νάταλι Γουντ βρέθηκε φορώντας ένα φανελένιο νυχτικό, μάλλινες κάλτσες και κόκκινο πουπουλένιο μπουφάν. Η βοηθητική λέμβος της θαλαμηγού βρέθηκε ξεβρασμένη στα βράχια. Ο ιατροδικαστής του Λος Άντζελες διαπίστωσε επιφανειακούς μώλωπες στα χέρια και τα πόδια της Γουντ και μια γρατσουνιά στο μάγουλό της. Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της ήταν τουλάχιστον 0,14, πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, κήρυξε τον θάνατο ως ατύχημα.
Θεωρία 2 δολοφονία: Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ρόμπερτ Βάγκνερ είχε κάποια σχέση με τον θάνατο της Νάταλι Γουντ. Αυτό τροφοδοτείται από τον Κρίστοφερ Γουόκεν και τον καπετάνιο του γιοτ, οι οποίοι δηλώνουν ότι το ζευγάρι είχε τσακωθεί έντονα. Πολλοί αμφιβάλλουν για την ιστορία του καπετάνιου, δεδομένου ότι οι καταθέσεις του ποικίλλουν όλα αυτά τα χρόνια. Έχει αναφερθεί ότι η Γουντ ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Γουόκεν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Brainstorm» (Θύελλα στον Εγκέφαλο) και μάρτυρες ισχυρίζονται ότι εμφανίστηκαν σαν ερωτευμένοι στο δείπνο εκείνο το βράδυ. Ο Βάγκνερ φέρεται να το γνώριζε αυτό και ζήλευε για την προσοχή που έδινε η γυναίκα του στον Γουόκεν. Κάποια στιγμή, φέρεται να κατηγόρησε τον Γουόκεν ότι ήθελε να κοιμηθεί μαζί της. Ο Γουόκεν, από την πλευρά του, έχει συνεργαστεί με τις Αρχές και δεν θεωρείται ύποπτος για το θάνατο του Γουντ. Από την άλλη πλευρά όμως…

Ακόμα το ψάχνουν... 

Το 2011, η υπόθεση άνοιξε εκ νέου, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για εμφάνιση νέων στοιχείων και νέες καταθέσεις μαρτύρων. Η αιτία θανάτου του Γουντ άλλαξε σε «πνιγμό και άλλοι απροσδιόριστοι παράγοντες».
Το τμήμα που διεξήγαγε τις ανακρίσεις, λέει ότι θα ήθελε να μιλήσει με τον Βάγκνερ, ωστόσο, μια αναφορά του Associated Press ισχυρίζεται ότι οι ερευνητές προσπάθησαν και απέτυχαν πολλές φορές να τον φέρουν για εξέταση. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με δήλωση του δικηγόρου του Βάγκνερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός συνεργάστηκε με τις Αρχές για την έρευνα και έχει απαντήσει σε κάθε ερώτηση που του έθεσε η αστυνομία.
Η ουσία είναι ότι 41 χρόνια μετά οι περισσότεροι «βλέπουν» δολοφονία, αλλά ουδείς μπορεί να το αποδείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα