Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σπάνιο περιστατικό στο Μεξικό: Μωρό γεννήθηκε με τριχωτή ουρά


Με ένα ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι γιατροί σε νοσοκομείο του Μεξικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του timesnownews, το σπάνιο φαινόμενο έχει καταγραφεί λιγότερες από 200 φορές.
Οι γιατροί, με επικεφαλής τον Δρ Josue Rueda, πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο «κρούσμα» είναι το πρώτο που καταγράφηκε ποτέ στο Μεξικό.
Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν υπήρξαν επιπλοκές.
Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το μωρό είχε μια ουρά, 5,7 εκατοστών στα οπίσθια του, που αποτελούνταν από τρίχες.
Έτσι, θεώρησαν πως είναι ένα εξελικτικό απομεινάρι και μία από τις 195 σπάνιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία και Γερμανία.
Το κορίτσι κατά τα άλλα γεννήθηκε υγιές.
Οι γιατροί είπαν: «Η ουρά ήταν μαλακή, καλυμμένη με δέρμα και λεπτές τρίχες, μπορούσε να κινηθεί παθητικά χωρίς πόνο, αλλά δεν έδειξε αυθόρμητη κίνηση»
Το μωρό έκλαψε όταν η ουρά τσιμπήθηκε με μια βελόνα.
«Η ουρά αφαιρέθηκε σε μια μικρή επέμβαση που έγινε όταν ήταν δύο μηνών. Το κοριτσάκι πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα και δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή».
Η ανάλυση αποκάλυψε ότι ήταν μια «αληθινή ουρά» που περιείχε μύες, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα, αλλά όχι κόκκαλα - παρόμοια με αυτά των ζώων.
Η ουρά πιστεύεται ότι αναδύεται από την εμβρυϊκή ουρά που αναπτύσσουν όλα τα μωρά στη μήτρα, αλλά συνήθως επαναρροφάται πίσω στο σώμα για να σχηματίσει την ουρά.
Οι «αληθινές ουρές» είναι «εξαιρετικά σπάνιες», με μόλις 195 περιπτώσεις να έχουν εντοπιστεί μέχρι το 2017, με τη μεγαλύτερη να είναι 20 εκατοστά (7,9 ίντσες). Εντοπίζονται συχνότερα σε αγόρια και ένα στα 17 μωρά με ουρές υποφέρει επίσης από διαταραχές της ανάπτυξης του εγκεφάλου ή του κρανίου.
Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι τις προκαλεί. Η μελέτη περίπτωσης δημοσιεύτηκε στο Journal of Pediatric Surgery Case Reports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα