Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Φύλλο και φτερό οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας - Ψάχνουν τις δωρεές

Πληροφορίες και στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της συζύγου του και πρώην μελών του Δ.Σ. της "Κιβωτού του Κόσμου", αναμένεται να λάβει από τις τράπεζες, εντός της ημέρας, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για κρίσιμα δεδομένα που θα τεθούν στην διάθεση των ελεγκτικών αρχών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν "ύποπτες" κινήσεις σε εισροές και εκροές χρημάτων.
Τα στοιχεία που θα προκύψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, θα έρθουν σε αντιπαραβολή αυτά που είχαν συγκεντρωθεί την περασμένη εβδομάδα από όλες τις δομές της Μ.Κ.Ο. σε Αττική και επαρχία.
Η διαδικασία, σύμφωνα με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, με τις έρευνες να αφορούν σε πρώτη φάση 15 πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο στην διοίκηση της "Κιβωτού".
Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Ανηλίκων, συνεχίζει να συγκεντρώνει και να αξιολογεί μαρτυρικές καταθέσεις από εργαζόμενους της Μ.Κ.Ο., σχετικά με τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση σε βάρος ανήλικων τροφίμων. Μέχρι στιγμής περισσότερα από 15 άτομα, έχουν βρεθεί ενώπιον των αρχών, που επιχειρούν να εξακριβώσουν την βασιμότητα των αναφορών που έχουν στην κατοχή τους.
Οι δικαστικοί λειτουργοί, έχουν ζητήσει απόρρητους φακέλους, με καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν σε κοινωνικές υπηρεσίες από παιδιά της "Κιβωτού", αναζητώντας περισσότερα στοιχεία που θα κατευθύνουν τις έρευνες. Δεν αποκλείεται μάλιστα πρόσωπα που θα κληθούν να απολογηθούν για κακοποιητικές συμπεριφορές, να βρίσκονται ταυτόχρονα και στο μικροσκόπιο της οικονομικής έρευνας που "τρέχει" παράλληλα.
Ο έλεγχος για ενδεχόμενο παράνομο πλουτισμό και ύποπτες εισροές και εκροές χρημάτων, θα επικεντρωθεί σε μέλη του Δ.Σ. που φαίνεται να ανήκουν σε ένα "κλειστό" κύκλο προσώπων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές του επικεφαλής της "Κιβωτού". Ορισμένοι εξ’ αυτών, ήταν πρώην τρόφιμοι της Μ.Κ.Ο. που είχαν ελληνοποιηθεί. Δύο από τα άτομα, για τα οποία έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, έχουν συνωνυμία με πρόσωπα, τα οποία "πρωταγωνιστούν" σε καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές. Αυτές οι αναφορές, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί σε διαδικτυακές αναρτήσεις και τηλεοπτικές συνεντεύξεις.
Οι φάκελοι από τις δομές και τα σπίτια φιλοξενίας του Βόλου, της Κόνιτσας, της Πωγωνιανής, της Χίου και της Καλαμάτας, έχουν ήδη φτάσει στα κεντρικά της Οικονομικής Αστυνομίας.
Τα στελέχη της υπηρεσίας, θα εξετάσουν αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα οικονομικής φύσεως, που μπορεί να σχετίζονται με τις συχνές δωρεές και χορηγίες μεγάλων χρηματικών ποσών, σπιτιών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων προς τις δομές φιλοξενίας "Κιβωτού". Ιδιαίτερο βάρος στις έρευνες θα δοθεί στις αποδείξεις, τα τιμολόγια και τα έγγραφα που "ξεφορτώθηκαν" οι εργαζόμενοι της Μ.Κ.Ο. σε Χίο και Καλαμάτα.
Τα αποκόμματα που βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων, ενδεχομένως να κρύβουν στοιχεία παράνομων συναλλαγών, με τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, να χαρακτηρίζουν ως "ύποπτη" την προσπάθεια καταστροφής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα