Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν ο περιβόητος Πασχάλης, η σύζυγός του και ο Ιρακινός, το "δεξί χέρι" του π. Αντώνιου


Μετά τον σάλο και τον κυκεώνα αποκαλύψεων για τις κακοποιήσεις στις δομές της "Κιβωτού του Κόσμου” και τις απανωτές αναφορές για συγκεκριμένα πρόσωπα, που ήταν βίαια και με απρεπή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά, το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου, προέβη στην απόλυσή τους.
Όπως μετέδωσε το Live News του Mega, το μεσημέρι της Τετάρτης 30/11 ανακοίνωσαν στον 36χρονο με τη βίαιη συμπεριφορά (ο περιβόητος Πασχάλης που αναφέρουν όλα τα παιδιά) με βάση την Πωγωνιανή και τη σύζυγό του με χρέη κοινωνικής λειτουργού και μέλος του ΔΣ, καθώς επίσης και στον 34χρονο που εμφανιζόταν ως "δεξί χέρι” του πατέρα Αντώνιου στη δομή της Αθήνας, την απόλυσή τους.
Ποιος είναι το "δεξί χέρι" του π.Αντώνιου
Πρόκειται για τον 34χρονο πρόσφυγα από το Ιράκ, ο οποίος είχε μπει στην Κιβωτό από την ηλικία των 9 χρόνων, όπου και μεγάλωσε. Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι σήμερα ο 34χρονος παρουσιαζόταν ως γενικός διευθυντής της δομής, και μέλη της οικογένειάς του, όπως τα αδέλφια, η σύζυγος και η αδελφή της συζύγου του εργάζονται στην Κιβωτό.



Η ιστορία της ζωής του 34χρονου πάντα προκαλούσε ερωτήματα. Πώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας, απ’ όταν ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια...
Ο 34χρονος μάλιστα, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες που αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν θα τον έλεγες.
Ήταν άλλωστε και τα ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα αλλά και ο πλουσιοπάροχος γάμος πρόσφατα που άφησε εποχή, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.
Εκείνοι, δεν έφεραν καμία αντίρρηση από την πλευρά τους και δέχτηκαν την απόφαση, ενώ έλαβαν κανονικά και την αποζημίωση που προβλέπεται.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες-καταγγελίες που έχουν κάνει τα παιδιά, ο πατέρας Αντώνιος ήταν ενήμερος γι αυτές τις συμπεριφορές, ωστόσο έλεγε πως για να τους έχει επιλέξει αυτός γι αυτές τις θέσεις σημαίνει πως κάνουν και έκλεινε τις όποιες συζητήσεις επί του θέματος.
Τώρα, μετά τον σάλο των αποκαλύψεων,το νέο ΔΣ της Κιβωτού προέβη στη απόλυσή τους.
Το νέο ΔΣ της Κιβωτού
Θυμίζουμε πως το νέο ΔΣ αποτελείται από τους κάτωθι:
Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ", ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού",
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας "Φίλων της Θεοτόκου",
Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η "Χαρά",
Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα