Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Κοινή ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών & Γαργαλιάνων για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών


Ένα θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο το τελευταίο έτος είναι το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Υποψήφιοι και δυνητικά ωφελούμενοι, που είχαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν, απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Αιωρούντο υποσχέσεις των αρμοδίων, που αναπτέρωναν τις ελπίδες, ότι θα εξοικονομηθούν κονδύλια για να ενταχθούν και αυτοί ως επιλαχόντες.
Η νέα διάθεση πίστωσης, θα αποδείκνυε τη στήριξη των νέων στην πράξη να βρουν στην γεωργία διέξοδο στην επιχειρηματική και εργασιακή τους αναζήτηση, ώστε η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα να αποτελέσει επιλογή και όχι ανάγκη για επιβίωση.
Αντί αυτού ο κ. Γ. Γεωργαντάς, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και ότι κατ’ εξαίρεση θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στο νέο Πρόγραμμα 2023.
Δηλαδή θα πρέπει να περιμένουν όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που έκαναν όνειρα να δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο και να αποκατασταθούν επαγγελματικά δύο τουλάχιστον ακόμα χρόνια και να επιβαρυνθούν με το κόστος νέων μελετών.
Στην ουσία βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται και εμείς να διαπιστώνουμε άλλη μια φορά την αδιαφορία των αρμοδίων για τον πρωτογενή τομέα, την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών με ότι αυτό συνεπάγεται επισιτιστική κρίση, συρρίκνωση αγροτικού εισοδήματος κλπ.
Εμείς δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να κοιτάξουμε αυτά τα νέα παιδιά στα μάτια και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις.
ΕΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
Για τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Ευάγγελος Κοροβίλας – Πρόεδρος
Για τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Ασημάκης Ντεμερούκας – Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα