Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Δεν είναι ψύλλοι στα άχυρα . Είναι η ουσία της πολιτικής.

Γιώργος Πεταλωτής: Γι αυτό και η θεσμοθέτησή τους προκάλεσε τόσες αντιδράσεις . Για να κόβει το βήχα - θεσμικά- σε όλους, όσοι ασκούν δημόσια εξουσία.
Από την ανώτατη μέχρι και την πιο «χαμηλή». Αν θέλεις να χτυπήσεις το πελατειακό κράτος, έτσι το χτυπάς . Απλά και καθοριστικά. Γιαυτό όταν ψηφίζαμε το 2010 αυτές τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις τους είχαμε όλους απέναντι.
Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ψήφισαν .
´Αλλοι από εκείνη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις πιστεύαμε πραγματικά, άλλοι έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και τις ψήφιζαν.
Γι αυτό πολλοί από εμάς δεν πτοηθήκαμε από προπηλακισμούς, ύβρεις αλλά ούτε κι από την «πολιτική μοναξιά» που επέφερε η συνέπεια στις αρχές μας.
Γιατί οι μεταρρυθμίσεις αυτές και ο σκοπός τους, ήταν και εξακολουθούν να αποτελούν τον πυρήνα της ιδεολογίας μας.
Και καθορίζουν και την πορεία μας. Και τη διαρκή πολιτική συμπεριφορά μας.
Γιαυτό και αντιδράσαμε όταν τόσο η κυβέρνηση Σαμαρά , όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να κάμψουν με τροπολογίες εν κρυπτώ την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Γιαυτό και αντιδρούμε κάθε φορά που ακούμε από φίλους με γραφειοκρατική εξουσία να τους ενοχλεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ γιατί προσθέτει στη Διοίκηση «περιττό φόρτο».
Εν τέλει , είμαι πραγματικά υπερήφανος που ως μέλος της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και ως μέλος εκείνης της «μοναχικής» Κοινοβουλευτικής Ομάδας νομοθετήσαμε τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τη ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ , την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ .
Είμαι υπερήφανος γιατί πρό τρόικας, μνημονίων και λοιπόν δεινών , συμμετείχα από το 2007 στην ομάδα που ετοιμάζαμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις , όταν θεωρούμασταν αιθεροβάμονες και ανεδαφικοί ακόμη και μέσα στο κόμμα μας.
ΔΙΑΥΓΕΙΑ παντού, ΑΣΕΠ χωρίς συνέντευξη , ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ stage, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ σε ολο το Δημόσιο , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για όλα τα ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ .
Δεν πρόκειται για αναφορά στο παρελθόν . Στο μέλλον της χώρας και της πολιτικής αναφέρομαι και στην πρόκληση άρθρωσης νέου ανάλογου λόγου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα