Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Τέσσερεις βουλευτές ΝΔ σε ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευθέτηση αστοχιών με επιστρεπτέα προκαταβολή αγροτών

«Λ. Βασιλειάδης - Π. Μαντάς - Τ. Μπαρτζώκας - Α. Νικολακόπουλος έθεσαν και άλλα αγροτικά ζητήματα»
Οι ανισότητες και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών των αγροτών, αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελο Σημανδράκο των βουλευτών Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα και Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη.
Κατά τη συνάντηση οι τέσσερεις βουλευτές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν διεξοδικά με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το θέμα των αδικιών σε βεβαιώσεις οφειλών σε αγρότες, δικαιούχους κρατικών ενισχύσεων και επιστρεπτέας προκαταβολής. Όπως σημείωσαν οι βουλευτές, το ζήτημα επικεντρώνεται σε πολλούς αγρότες σε ολόκληρη την χώρα οι οποίοι έλαβαν ενισχύσεις είτε λόγω της πανδημικής κρίσης είτε εξαιτίας άλλων λόγων, αλλά στη συνέχεια τους αφαιρέθηκε μέρος της ενίσχυσης προκειμένου να γίνει αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν λάβει σε προηγούμενο χρόνο, μέσω της διαδικασίας του συμψηφισμού.
Πέραν αυτού του γεγονότος και παρά την έμμεση τακτοποίηση της εκκρεμότητας, οι ίδιοι αγρότες έχουν κληθεί στη συνέχεια να πληρώσουν εκ νέου για την επιστρεπτέα προκαταβολή, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη επί της ουσίας ενίσχυσή τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για όσους έλαβαν ενισχύσεις χωρίς όμως να συμμετάσχουν στους κύκλους επιστρεπτέων προκαταβολών. Σε αυτό το πλαίσιο οι τέσσερεις βουλευτές ζήτησαν την παρέμβαση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ανισότητα και να διαγραφούν αυτές οι βεβαιωμένες οφειλές, καθώς και να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο για τους αγρότες.
Από την πλευρά του ο κ. Σημανδράκος διαβεβαίωσε τους τέσσερεις βουλευτές ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνωρίζει το πρόβλημα, καθώς και ότι πρόκειται να δρομολογηθεί ο σχετικός επανέλεγχος των στοιχείων ώστε να εντοπισθούν οι αστοχίες και να διευθετηθεί το ζήτημα. Στη συζήτηση επίσης τέθηκαν επιπλέον επίκαιρα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως οι εξισωτικές αποζημιώσεις, για τα οποία ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία των βουλευτών, δεδομένου ότι ενδεχομένως διαθέτουν καλύτερη εικόνα λόγω των
επαφών τους και της δραστηριότητας τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα