Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Γεμίζουν ράντζα τα νοσοκομεία στις εφημερίες, κραυγή αγωνίας από το Σισμανόγλειο: Εκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας


Ράντζα στους διαδρόμους και δεκάδες ασθενείς να περιμένουν για πολλές ώρες στα τμήματα επειγόντων περιστατικών μέχρι να εξεταστούν. Αυτή είναι η εικόνα τις τελευταίες εβδομάδες, όπως λένε εργαζόμενοι, στα μεγάλα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, όταν έχουν γενική εφημερία.
Μετά το ΓΝΑ "Γεννηματάς", όπου ο μέσος όρος προσέλευσης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών ανέρχεται σε 800 με 900 ασθενείς και η πληρότητα των παθολογικών κλινικών ξεπερνά το 400%, και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους πως οι ασθενείς στοιβάζονται στον χώρο των επειγόντων πάνω σε φορεία, για μία, δύο ή περισσότερες ημέρες, ενώ η κατάσταση υγείας τους επιβάλλει την άμεση εισαγωγή τους σε κρεβάτι και θάλαμο. Στην καρδιολογική κλινική οι ασθενείς νοσηλεύονται πάνω σε φορείαστους διαδρόμους, ενώ καταγράφονται ελλείψεις σε βασικά υγειονομικά υλικά. Αιτία, όπως λένε, οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στο νοσοκομείο "Αττικόν". Το νοσοκομείο "μετρά" μετά από κάθε εφημερία 110 ράντζα, με βάση στοιχεία της διοίκησης. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι λένε πως το νοσοκομείο έχει πλημμυρίσει από ασθενείς, με το προσωπικό να είναι μειωμένο. Τα ράντζα έχουν φτάσει μέχρι το αίθριο με τη διοίκηση να έχει δώσει εντολή στις χειρουργικές πτέρυγες οι "επικουρικές κλίνες" να μειωθούν και να φτάσουν τις 15.Η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία αγγίζει τις 8 ώρες, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο"Λαϊκό".
Κορονοϊός, ειδικά οι τελευταίες μεταδοτικές μεταλλάξεις Όρθρος και Kraken, σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, έχουν εκτοξεύσει τον αριθμός των ασθενών που προσέρχονται στα επείγοντα, μαζί με τα αλλά περιστατικά που προσέρχονται στις γενικές εφημερίες. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η γρίπη και οι υπόλοιπες αναπνευστικές ιώσεις θα είναι σε έξαρση τουλάχιστον όλο τον Φεβρουάριο.
Το υπουργείο Υγείας βάζει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, οι λεπτομέρειες του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.
Θα υπάρξει συνδρομή τόσο από γειτονικά νοσοκομεία στις εφημερίες, όσο και από ιδιωτικές κλινικές. Το "Αττικόν" θα βοηθήσει στις εφημερίες το κοντινό νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", όπως και ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, για τον "Ευαγγελισμό" έχει αποφασιστεί η συν- εφημέρευση με το ΝΙΜΤΣ, όπως και του Λαϊκού με το νοσοκομείο "Παμμακάριστος". Προωθείται τέλος η συν-εφημέρευση "Γ. Γεννηματάς" και "Ερρίκος Ντυνάν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα