Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Αγγελική Νικολούλη: Ένταση στην εκπομπή με την ιατροδικαστή που άλλαξε άποψη για τους θανάτους στην Πάτρα

Με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα ασχολήθηκε και πάλι η Αγγελική Νικολούλη, στην εκπομπή της "Φως στο Τούνελ", ενόψει της έναρξης της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, στις 31 Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ζήτησε να παρέμβει η Ουρανία Δημακοπούλου, ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας, η οποία πλέον στέκεται στο πλευρό της κατηγορουμένης, δηλώνοντας ότι η κεταμίνη που δόθηκε στην Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα, δηλώσεις διαμετρικά αντίθετες με όσα έλεγε στην αρχή της υπόθεσης.
Η κυρία Δημακοπούλου αναφέρθηκε στη αλλαγή της επιστημονικής της άποψης σχετικά με το θάνατο των παιδιών, καθώς υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει γνώση των ιατροδικαστικών πορισμάτων και των περαιτέρω στοιχείων.
"Επίσημα οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν είχαν βρεθεί σε κανένα site ολόκληρες και δεν είχαν αναλυθεί. Επιπλέον είναι γνωστό ότι αν μιλάμε για ανθρωποκτονία με ισχυρή πίεση και απόφραξη μιλάμε για κακώσεις" σημείωσε η κυρία Δημακοπούλου, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν είχε δει αρχικά τις φωτογραφίες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας, καθώς δεν είχαν διαρρεύσει και κανείς δεν είχε πρόσβαση.
Η ίδια ζήτησε προσοχή και αυτοσυγκράτηση στα όσα λέγονται εναντίον της, για τη στροφή της στην υπόθεση, δηλώνοντας:
"Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει την γνώμη της η οποία είναι συγκεκριμένη".
Ουρανία Δημακοπούλου και Γρηγόρης Λέων διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον "αέρα" της εκπομπής, καθώς ο ιατροδικαστής έστρεψε τα βέλη του κατά της κ. Δημακοπούλου, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι άλλαξε γνώμη.
"Στην αρχή διαβάσαμε πέντε ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες όμως δεν είχαν αναλυθεί. Δεν είχαμε πρόσβαση στις φωτογραφίες της αστυνομίας. Όταν ένας ιατροδικαστής δει τις φωτογραφίες της ΥΔΕΖΙ (σ.σ. Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) και συνεχίζει να επιμένει ότι μιλάμε για ισχυρή πίεση και απόφραξη και ανθρωποκτονία, μπαίνει στα όρια του κινδύνου", απάντησε η κ. Δημακοπούλου.
"Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί", τόνισε η κ. Δημακοπούλου, σημειώνοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη της και όσα έχει να καταθέσει, θα ακουστούν στο δικαστήριο.

Οι δηλώσεις της όταν συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου
Άξιο αναφοράς είναι πως όταν συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής είχε πει στην ΕΡΤ: "Ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς". Ωστόσο δήλωσε τη Δευτέρα (9/1) στο MEGA πως "σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφυκτικός, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ασφυκτικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα