Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών: Μπλόκο στον κόμβο Καρδίτσας και προειδοποίηση για περισσότερα - Τι ζητούν


Σε εβδομάδα κορύφωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων μπήκε η χώρα, με τα τρακτέρ να έχουν βγει ήδη σε διάφορα σημεία της επικράτειας και τις επόμενες ημέρες να αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των μπλόκων.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος δρόμος κλειστός από τρακτέρ. Ωστόσο σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας τρακτέρ έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά οδοστρωμάτων και δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή οι αγρότες να κλείσουν κόμβους και οδικά δίκτυα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εισακούσει μέρος ή το σύνολο των αιτημάτων τους.
Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των αγροτών Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σημειώνοντας ότι τρακτέρ από την περιοχή έχουν φτάσει πριν από λίγο στον κόμβο Ε65, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Καρδίτσας, ο οποίος τη συνδέει με την ΠΑΘΕ. Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα οχήματά τους δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος και θα περιμένουν νεότερες αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
«Εμείς παρατάξαμε τα τρακτέρ μας πλάγια του οδοστρώματος και η κυβέρνηση με την αστυνομία είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, αν θα κλείσει ο δρόμος σε αυτήν τη φάση. Αυτήν την εβδομάδα θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου. Αυτό αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Ήδη υπάρχουν τρακτέρ σε δρόμους σε δύο σημεία της Πέλλας, ένα της Ημαθίας, δύο της Πρέβεζας, δύο της Φθιώτιδας και εδώ, στην Καρδίτσα. Αναμένουμε άμεσα να στηθούν μπλόκα και σε άλλες περιοχές της χώρας», τόνισε στο ethnos.gr ο κ. Τζέλλας.
Τα αιτήματα των αγροτών
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες έχουν θέσει σειρά αιτημάτων, τα οποία αναμένουν από την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, οι αγρότες διαμαρτύρονται για το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής, ζητούν φτηνότερο αγροτικό πετρέλαιο, «ταβάνι» 0,07 στην τιμή της κιλοβατώρας για το ρεύμα, επιδότηση για το 100% της αγοράς λιπασμάτων, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα τους που έχουν πουληθεί σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επιδότηση στους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα