Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Με έμπνευση από τα «Φιλαράκια»: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να δει... πόσοι θα πάνε στην κηδεία του


Μπορεί να νομίζαμε ότι αυτά γίνονται μόνο σε κωμωδίες, αλλά ένας Βραζιλιάνος αποφάσισε να σκηνοθετήσει στην πραγματικότητα την κηδεία του για να δει πόσοι άνθρωποι θα πήγαιναν τελικά στην κηδεία του. Ο 60χρονος Baltazar Lemos τελικά αποκόμισε την οργή των συγγενών και φίλων όταν κατάλαβαν τι είχε κάνει.
Όλα ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου, όταν κάποιος δημοσίευσε την τραγική είδηση του θανάτου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Στην αρχή αυτού του θλιβερού απογεύματος, ο Baltazar Lemos μας άφησε. Περισσότερες πληροφορίες έρχονται σύντομα» έγραφε η ανάρτηση. Μια μέρα πριν, είχε αναρτηθεί μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί μπροστά από το νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο… 60χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Η οικογένεια του Lemos έμεινε άναυδη από την ανακοίνωση, καθώς κανείς δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ένας από τους ανιψιούς του έσπευσε στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν για να ρωτήσει γι’ αυτόν, αλλά το προσωπικό δεν είχε κανένα αρχείο για κάποιον Baltazar Lemos που να είχε εισαχθεί εκεί τις τελευταίες ημέρες.
Η ώρα και ο τόπος της αγρυπνίας και της τελετής κηδείας αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του στο Facebook και έτσι στις 18 Ιανουαρίου, οι φίλοι και η οικογένεια του Baltazar Lemos συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρό παρεκκλήσι στη γενέτειρά του, την Curitiba, για την κηδεία του.
Οργή για το κακόγουστο αστείο
Και ενώ συγγενείς και φίλοι έκλαιγαν ο Baltazar εμφανίστηκε μπροστά τους προκαλώντας το έλα να δεις. Κάποιοι άρχισαν να κλαίνε και άλλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αλλά μόλις εξήγησε ότι είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του για να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του, το κλίμα άλλαξε και οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να εξοργίζονται.
«Είχα την ιδέα πριν από πέντε μήνες. Ήθελα να το κάνω να φανεί ότι πέθανα πραγματικά. Οι άνθρωποι το ερμήνευσαν με τον δικό τους τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να ξέρω ποιος θα ερχόταν στην αγρυπνία μου» δήλωσε ο Lemos και πρόσθεσε «Δεν το είπα σε κανέναν, γιατί ήλπιζα ότι θα πετύχαινε. Δεν είχα καμία πρόθεση να πληγώσω, να προσβάλω ή να κάνω κακό σε κανέναν. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο ίδιος χωρίς σημάδια ιδιαίτερης μεταμέλειας.
Πάντως, παρά τη συγγνώμη του 60χρονου ο κόσμος παραμένει εξοργισμένος ειδικά όταν έμαθαν ότι η μητέρα του είναι αρκετά άρρωστη και θα μπορούσε να μάθαινε την σκηνοθετημένη είδηση.
«Τον γνωρίζω από το 2001. Νομίζω ότι η ιστορία ήταν φρικτή. Πέρασα τη μια μέρα λυπημένος και την άλλη πολύ αγανακτισμένος. Για μένα, πέθανε στις 17 του μήνα, όταν έμαθα τα πάντα. Ήταν πολύ κακόγουστο», δήλωσε ένας διοργανωτής εκδηλώσεων που συνεργαζόταν με τον Baltazar Lemos.
O Βραζιλιάνος πάντως ανέβασε και την απολογία του και στο Facebook με τίτλο «Πέθανα αλλά ζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα