Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

«Μάξιμος Σαράφης»: Προφυλακιστέος για την εξαπάτηση επιχειρηματιών - Ελεύθεροι οι συγκατηγορούμενοι


Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis που κατέθετε με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», κρίθηκε προφυλακιστέος για την εξαπάτηση επιχειρηματιών. Παράλληλα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ο «Σαράφης» απολογήθηκε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με εγκληματική οργάνωση εξαπάτησης επιχειρηματιών, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ως «σωτήρες» και υπόσχονταν τη λήψη δανείων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για προσπάθεια εξόντωσής του ενώ δηλώνει πολιτικά διωκόμενος από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώνονται, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει σε κάποια άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος.
Εξέφρασε φόβους για τη ζωή του
Λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο με τον δικηγόρο του, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του. Συνολικά έξι πρόσωπα φέρονται να συμμετέχουν στην οργάνωση και βαρύνονται με σημαντικές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται πως εξαπατούσαν πελάτες επιχειρήσεις μεσολαβώντας για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του
Σε καταγγελία για απόπειρα «στοχοποίησής του» προχωρά ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης -όπως ονομάζεται στην πραγματικότητα ο κ κατηγορούμενος- με φόντο τη σύλληψή του για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών.
Ισχυρίζεται πως η ποινική του εμπλοκή είναι «αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής , από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι ''θα με γδάρουν'' και ''θα με κλείσουν φυλακή''».
Αναλυτικά:
«Για όσους χλευάζουν την εμπλοκή μου σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικασίας χρηματοδότησης / δανειοδότησης επιχειρήσεων από εταιρεία των Η.Α.Ε. και για όσους με γνωρίζουν και με σέβονται, οφείλω να δηλώσω τα εξής:
Είμαι 25 χρόνια στην «αγορά», είτε ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, είτε ως διαχειριστής εταιρειών επενδύσεων και επικοινωνίας, και η πορεία μου διακρίνεται για τη φερεγγυότητά και την αποτελεσματικότητά μου. Ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει την προσωπική μου ηθική και την επαγγελματική μου αξιοσύνη.
Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή».
"Ήγγικεν η ώρα!". Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν "κολλητούς", "παρατρεχάμενους" και "πρακτοράκια" για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να … εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι "τσίμπησαν", κάποιοι όχι.
Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου.
Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη:
Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;
Εγώ ξέρω - και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν …!
Κρατητήρια Γ.Α.Δ.Α. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης»


Οι διάλογοι - «φωτιά»
Μια νέα αποκάλυψη για τη δράση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» έχει έρθει στο «φως». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνα Καραμήτρου για το OPEN, η αποκάλυψη της απάτης στην οποία είχε συμμετάσχει έγινε και με τη βοήθεια υποκλοπών. Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους αποκαλυπτικούς διαλόγους του προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος όχι μόνο κανόνιζε να δώσει δάνεια που δεν τα έδινε ποτέ, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ άλλα έφτανε στο σημείο να ζητά από τα υποψήφια θύματα να πάνε σε εταιρείες και να καταστρώσουν ένα business plan για να τους δώσει το δάνειο, και μετά ο ίδιος πήγαινε στις εταιρείες αυτές και κανόνιζε να πάρει και τα μεσιτικά για δάνεια που δεν θα έδινε ποτέ.
Χαρακτηριστικά η τηλεόραση του OPEN αποκαλύπτει έναν από τους διαλόγους που έχουν καταγραφεί, από «παζάρι» με εταιρεία που είχε ο προστατευόμενος μάρτυρας:
Υπάλληλος: Τι κόστος θα βάλουμε για να το τρέξουμε;
Σαράφης: Εγώ τους είπα 16.000 συν ΦΠΑ αν θέλει τιμολόγιο.
Υπάλληλος: Πώς θα μοιραζόμαστε τα 16 συν ΦΠΑ; Ένα πεντοχίλιαρο σου φτάνει για αυτή την ιστορία;\
Σαράφης: Να τα κάνουμε 6;
Υπάλληλος: Τα έκανα 5 γιατί ήξερα ότι θα έλεγες 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα