Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Πώς το... μέντιουμ Λίτσα έκαψε τον "Μάξιμο Σαράφη" - "Φοβήθηκα, είχαν σχέση με μπράβους της νύχτας", λέει συνεργός του

Θύμα του κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών ή συνεργός του "Μάξιμου Σαράφη";
Τον ρόλο του 60χρονου επιχειρηματία, από τον οποίο ξεκίνησε η έρευνα που αποκάλυψε τα πρόσωπα και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, εξετάζουν οι Αρχές. Πρόκειται για ιδιοκτήτη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού, με ενεργό ρόλο στα κοινά, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απάτη "κουρέματος" δανείων στη Λέσβο 2020.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, ο 60χρονος άνδρας, που είναι ανάμεσα στα ταυτοποιημένα θύματα του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis, παράλληλα φέρεται να λειτουργεί ως μεσάζων, φέρνοντας ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της Αθήνας σε επαφή με τους απατεώνες.
Ο ύποπτος απατεώνας... κατέληξε θύμα
Ενδείξεις συμμετοχής σε απάτες, νομιμοποιήσεις αλλοδαπών, δωροδοκίες υπαλλήλων, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα, διαπίστωσαν τα στελέχη της Ασφάλειας, από συνομιλίες και επίμαχες επαφές του 60χρονου επιχειρηματία.
Ο ύποπτος άνδρας είχε τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από πληροφορίες για εμπλοκή του σε εγκληματικές δραστηριότητες. Παρά το γεγονός ότι από την έρευνα των αρχών προέκυπτε η... διάθεση του επιχειρηματία να εμπλακεί σε ύποπτες πράξεις, δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν παράνομη δράση. Αντί αυτού, οι αστυνομικοί έφτασαν μέσω του επιχειρηματία στον "Μάξιμο Σαράφη", με τον οποίο υπήρχε επαφή για τη διευκόλυνση χορήγησης δανείου, ύψους 15.000.000 ευρώ.
Η "καφετζού" έκαψε τον "Μάξιμο"
Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis "Μάξιμος Σαράφης", είχε στραφεί ακόμα και σε... καφετζού, ζητώντας συμβουλές για προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. Σε μια από τις συνομιλίες με το μέντιουμ, η "Λίτσα" όπως την αποκαλούσε, φέρεται να τον προειδοποιεί αναφορικά με τις ύποπτες δραστηριότητες του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: "Δεν έχω καλό προαίσθημα...".
Μια άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, καίει τον Μάξιμο, καθώς παραδέχεται ότι η εταιρεία "ZAHRAT", είναι... μαϊμού. "Πρέπει να έχω ρευστότητα, γιατί αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, τη γ…….. ", λέει χαρακτηριστικά ο Σαράφης στη "Λίτσα", ενώ στη συνέχεια παραδέχεται ότι οι πελάτες του: "Δεν το ξέρουν όχι… Θα τους πω… ".
Είναι ενδεικτικό ότι παρά το γεγονός ότι τα μέλη του κυκλώματος ενημερώνονται πως από τον Απρίλιο του 2022 είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του "Μάξιμου", δεν σταματούν την παράνομη δράση τους και συνεχίζουν να "αλιεύουν" θύματα. Από τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι περίπου 15 επιχειρηματίες έχουν εξαπατηθεί από την εγκληματική οργάνωση.
"… έχουν σχέση με μπράβους της νύχτας"
"… τους ζήτησα να πάμε στο Ντουμπάϊ και να δω την εταιρεία. Πήγαμε και μου έδειχναν από μακριά ένα κτίριο και μου είπαν ‘να, εδώ είναι η εταιρία δεν με άφησαν να μπω μέσα ούτε να μιλήσω με ανθρώπους. Όταν τους είπα ότι δεν τους πιστεύω άρχισαν να γελούν και να με κοροϊδεύουν", αναφέρει στην κατάθεση του ο ένας από τους 3 συλληφθέντες απατεώνες.
Σε άλλο μέρος αφού υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε αρχικά ότι η χρηματομεσιτική εταιρεία που δήθεν εκπροσωπούσαν ήταν ανύπαρκτη, λέει στους αστυνομικούς: "Φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία για να πω για την απάτη γιατί θα μου έκαναν κακό, έχουν σχέση με μπράβους της νύχτας και θα έβαζαν να με δείρουν…".
Ο 66χρονος ανέφερε ότι συνεργαζόταν με τον Μάξιμο και τον δεύτερο συλληφθέντα και συναντούσε υποψήφιους δανειολήπτες, προκειμένου να τους πείσει, να αιτηθούν την δανειοδότηση μέσω της "μαϊμού" εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα