Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

"Μάξιμος Σαράφης": Πώς έπαιρνε λεφτά από τα "θύματά" του μέσω εταιρείας-φάντασμα - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ευρώ από… παντού επιχειρούσε να αρπάξει ο "Μάξιμος Σαράφης", καθώς πέρα από τα χρήματα που απομυζούσε από τα θύματά του για τη δήθεν δανειοδότηση μέσω της ανύπαρκτης "ΖΑHRAT", υποχρέωνε τα θύματά του να καταρτίσουν… business plan.
Στόχος του να πάρει από τις εταιρείες κατάρτισης των επαγγελματικών σχεδίων, χρήματα για την εύρεση πελατών, απαιτώντας αντίστοιχες μεσιτείες!
Ο "Σαράφης" έπειθε τα θύματα πως για να ξεκινήσει η διαδικασία δανειοδότησης, οι υποψήφιοι δανειολήπτες όφειλαν να καταρτίσουν επιχειρηματικά σχέδια στα αγγλικά, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα, τα οποία θα έστελνε ο ίδιος στην "αόρατη" ΖΑHRAT. Μάλιστα τα στελέχη την ανύπαρκτης εταιρείας, θα τα αξιολογούσαν και σε περίπτωση που τα έκριναν θετικά θα γινόταν η προέγκριση του δανείου.
Όταν κάποια από τα θύματα ζητούσαν καθοδήγηση από τον "Μάξιμο Σαράφη" και συστάσεις για κάποιο εξειδικευμένο γραφείο κατάρτισης business plan, επικοινωνούσε ο ίδιος με αυτά λαμβάνοντας αμοιβή για τη μεσιτεία του.
Ενδεικτική είναι η συνομιλία του "Σαράφη" το μεσημέρι στις 23 Δεκεμβρίου 2022, με τον υπεύθυνο γραφείου κατάρτισης επαγγελματικών σχεδίων:
Εταιρεία business plan: Τι κόστος θα βάλουμε για να το τρέξουμε;
"Μάξιμος": Εγώ τους είπα χωρίς να τους ρωτήσω. Τους είπα 16.000 συν ΦΠΑ αν θέλει τιμολόγιο.
Εταιρεία business plan: Πώς τα μοιραζόμαστε τα 16 συν ΦΠΑ; Ένα πεντοχίλιαρο σου φτάνει από αυτή την ιστορία;
"Μάξιμος": Να τα κάνουμε 6;
Εταιρεία business plan: Το έκανα πέντε γιατί ήξερα ότι θα μου ζητούσες έξι. Ωραία, υπογράφουμε τη σύμβαση με αυτούς στα 16 χιλιάρικα συν ΦΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου επένδυσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ είναι μια δύσκολη, επίπονη και πολυδάπανη εργασία, την οποία αναλάμβαναν εξειδικευμένα γραφεία με αμοιβή αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προς το παρόν δεν έχουν προκύψει ενδείξεις, δόλιας εμπλοκής στελεχών των συγκεκριμένων γραφείων στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα