Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Καβάλα: «Μας πείραζε και μας τραβούσε με το κινητό» - Σοκάρουν οι καταγγελίες για τη νηπιαγωγό

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν την 41χρονη νηπιαγωγό, εις βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, για ασέλγεια σε δύο παιδιά ηλικίας 4 ετών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η νηπιαγωγός φέρεται να προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανηλίκων κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε νηπιαγωγείο της Καβάλας, ενώ παράλληλα καταγγέλλεται ότι παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, με θύματα τουλάχιστον τα δύο παιδιά. Οι πρώτες τέσσερις καταγγελίες έφτασαν στη Δικαιοσύνη λίγο πριν του καλοκαιρινούς μήνες του 2022, ωστόσο η υπόθεση αρχικά μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία και στη συνέχεια οι γονείς των δύο παιδιών (3-4 ετών) προχώρησαν σε προσφυγή.
Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με την εισαγγελία Εφετών Θράκης.
Όπως προκύπτει από την ψυχολογική εκτίμηση που έγινε στο 4χρονο κοριτσάκι που φέρεται να έπεσε θύμα της δασκάλας, η ανήλικη, στις αρχές Ιουνίου, εξέφρασε λεκτικά και μέσω σχετικών κινήσεων με τα χέρια ότι υπέστη αγγίγματα στην περιοχή της κοιλιάς και των γεννητικών οργάνων από τη δασκάλα της. Όταν ρωτήθηκε τι κάνουν με τη 41χρονη παιδαγωγό, εκείνη έδειξε με τα δάχτυλά της τα γεννητικά της όργανα, κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις (σ.σ. δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν), αναφέροντας ότι ακριβώς το ίδιο έκανε και η δασκάλα της, ενώ περιέγραψε μία ακόμα ασελγή πράξη που η παιδαγωγός τελούσε σε βάρος της, η οποία περιλάμβανε και την αφαίρεση του εσώρουχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο παιδί, ηλικίας 4 ετών, εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του, μεταξύ άλλων, ότι η νηπιαγωγός του κατέβασε το παντελόνι και τον έπιασε στα επίμαχα σημεία και, όπως ανέφερε στη κατάθεσή του, όλα έγιναν στον χώρο του νηπιαγωγείου όταν έλειπαν τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης και του είπε να μη το πει στη μητέρα του.
Όπως αναφέρει στο protothema.gr, o δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των δύο θυμάτων, Χρυσόστομος Βελάκης, σε βάρος της νηπιαγωγού έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη που αφορά την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια για ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη.
«Η άσκηση της ποινικής δίωξης αφορά δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 4 ετών. Η καταγγέλλοντες ήταν τέσσερις, ωστόσο επειδή υπήρχε μία απρόβλεπτη και αδικαιολόγητη εξέλιξη από μία νεαρά εισαγγελέα που σε πρώτη φάση έκανε μία «επιδερμική» έρευνα και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, οι δύο οικογένειες δεν άσκησαν προσφυγή στον εισαγγελέα εφετών» εξηγεί ο κ. Βελάκης, τονίζοντας ότι θα καταθέσουν ως μάρτυρες.
«Η απόφαση της εισαγγελέα Εφετών, που εξέτασε τα στοιχεία, ήταν "κόλαφος"», τονίζει ο συνήγορος των δύο οικογενειών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν βίντεο στα οποία η ανήλικη περιγράφει αναλυτικά όσα της έκανε η νηπιαγωγός. «Η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι με το βαρύτερο ποινικό αδίκημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τα ανήλικα και συγκεκριμένα για τέλεση γενετήσιων πράξεων και όχι ασελγών, σε βάρος των ανηλίκων. Αυτό δείχνει το τι καταγγέλλεται καθώς τα δύο παιδιά, 4 ετών και από διαφορετικές οικογένειες, περιγράφουν με μεγάλη σαφήνεια συγκεκριμένα πράγματα που έγιναν και τα οποία δείχνουν στην κάμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας με την ψυχολόγο», σημειώνει.
Την ίδια ώρα, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι μετά από τις καταγγελίες τεσσάρων οικογενειών για τις πράξεις που φέρεται να προχώρησε η νηπιαγωγός εις βάρος των παιδιών τους, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από την εισαγγελέα που αρχικά εξέτασε την υπόθεση, μέχρι να ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.
«Η δασκάλα βιντεοσκοπούσε ό,τι έκανε στα παιδιά»
Παράλληλα με τις καταγγελίες για ασέλγεια σε παιδιά που είχαν ως νηπιαγωγό τη συγκεκριμένη γυναίκα, η 41χρονη καταγγέλλεται ότι βιντεοσκοπούσε τις πράξεις της με κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή της.
«Τα παιδάκια έλεγα ότι η δασκάλα "μας πείραζε και μας τραβούσε με το κινητό". Έγινε κατάσχεση των κινητών συσκευών και προέκυψε ότι η 41χρονη είχε τέσσερα κινητά στην κατοχή της, δύο παλιάς τεχνολογίας και δύο τελευταίας τεχνολογίας. Τα δύο τελευταία κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν επιμελώς κατεστραμμένα, όπως προκύπτει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας και ως εκ τούτου δε μπορούν να ερευνηθούν τα δεδομένα», αναφέρει ο κ. Βελάκης, τονίζοντας ότι «ούτε αυτό προβλημάτισε την πρωτόδικη εισαγγελέα που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, μέχρι να έρθει η εισαγγελέας Εφετών, να εξετάσει τα στοιχεία και να ασκηθεί ποινική δίωξη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν και ότι τα παιδιά έβγαλαν από το μυαλό τους όσα καταγγέλλουν.
Η υπόθεση θα περάσει στα χέρια του ανακριτή ο οποίος αναμένεται να δώσει συγκεκριμένες εντολές, μεταξύ άλλων για έλεγχο των ηλεκτρονικών αρχείων της νηπιαγωγού, για καταθέσεις μαρτύρων και την εξέταση της 41χρονης γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα