Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Κατέπεσε μαχητικό F-4 Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας- Ψάχνουν τους πιλότους ανοιχτά της Ανδραβίδας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών που επέβαιναν στο μαχητικό αεροσκάφος που κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας, στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας.
Πρόκειται για ένα F-4 - Φάντομ της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 πμ.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος, μαζί με ένα ακόμη Φάντομ εκτελούσαν πτήση χαμηλής ναυτιλίας. Πετούσαν δηλαδή, σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και πάνω από το νερό.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα κι ένα αεροσκάφος C-130.
Δεν είναι σαφές εάν οι δύο ιπτάμενοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ΕΡΤ ενημέρωσαν ότι θα προβούν στην κίνηση αυτή.
Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:
"Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας".

Πιθανότατα προέκυψε μηχανική βλάβη
Ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Βαγγέλης Γεωργούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι προφανώς πρόκειται για μηχανική βλάβη που προέκυψε στο Φάντομ, η οποία δεν μπορούσε να διορθωθεί και οι πιλότοι έκριναν ότι έπρεπε να το εγκαταλείψουν ενώ βρίσκονταν σε ασφαλές ύψος.
Διευκρίνισε, μάλιστα πως το Φάντομ δεν είναι εκπαιδευτικό αεροπλάνο, αλλά σε καιρό ειρήνης οι πιλότοι κάνουν εκπαιδευτικές πτήσεις με τα αεροσκάφη αυτά για να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα