Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Ψάχνουν τον αξιωματικό με τα βενζινάδικα, αυτόν που έχτιζε σπίτι και τις υποκλοπές κατά παραγγελία


Τρία σκέλη έχει η έρευνα που αφορά τους χειρισμούς και τις καταγγελίες αξιωματικών που αποστρατεύτηκαν στις πρόσφατες κρίσεις.
Το πρώτο αφορά τους αποκαλυπτικούς διαλόγους ανάμεσα σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 και διοικητή αστυνομικού τμήματος. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η νέα διοίκηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι διάλογοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε καμία σχηματιζόμενη δικογραφία ή έρευνα, παρότι ήταν στην κατοχή του προηγούμενου διοικητή της για τουλάχιστον ένα μήνα.
Σημειώνεται ότι σε αυτούς τους διαλόγους υπάρχουν ενδείξεις συναλλαγών κακοποιών με αστυνομικούς.
Το δεύτερο σκέλος σχετίζεται με παράλληλη έρευνα που πραγματοποιεί ο νέος διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Πούπουζας και αφορά φερόμενες ιδιοκτησίες πρατηρίων υγρών καυσίμων από συγγενικά πρόσωπα αξιωματικού που αποστρατεύτηκε και καταγγέλλει υπουργικές παρεμβάσεις στο έργο του. Διερευνάται δηλαδή το "πόθεν έσχες" τους, πότε αποκτήθηκαν και αν υπάρχουν τα δικαιολογητικά κτήσης τους.
Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με άλλον αξιωματικό που αποστρατεύτηκε, και έχει προβεί στην ανέγερση κατοικίας κατά τη διάρκεια της θητείας του σε κρίσιμη αστυνομική υπηρεσία. Και οι δύο φαίνεται να υποστηρίζουν πως τα περιουσιακά τους στοιχεία προέρχονται από τα εισοδήματά τους.
Στο τρίτο σκέλος ερευνώνται ενδείξεις και υποψίες ότι στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων είχε στηθεί μια "φάμπρικα" τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτών, μέσω ανώνυμων επιστολών καταγγελιών που στέλνονταν στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Εξετάζεται δηλαδή αν κάποιοι αξιωματικοί, έστελναν ανώνυμες επιστολές στον "εαυτό" τους, με καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους ή ιδιωτών, προκαλούσαν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, και το περιεχόμενο των συνομιλιών το χρησιμοποιούσαν στις περιόδους των Τακτικών Κρίσεων του Σώματος για να βλάψουν υπηρεσιακά αξιωματικούς της αστυνομίας.
Υπάρχουν περιπτώσεις αξιωματικών που "λερώθηκαν" με αυτόν τον τρόπο, αποστρατεύτηκαν αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκαν και αθωώθηκαν στα δικαστήρια. Εξετάζεται το σύνολο των υποθέσεων που ξεκίνησαν μετά από ανώνυμες επιστολές…
Η υπόθεση Θεοδωρικάκου
Στο μεταξύ το Mega επιμένει στο ρεπορτάζ του, ότι υπήρξε δηλαδή σύλληψη του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου και στην κατοχή των φίλων του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, αλλά η υπόθεση "θάφτηκε" με παρέμβαση άνωθεν. Χθες το δελτίο ειδήσεων δημοσιοποίησε τη γνωστή φωτογραφία με τα ναρκωτικά, την οποία έχει στείλει ο επόπτης της ομάδας Δίας που έκανε τη σύλληψη, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι υπήρξε σύλληψη αφού κλήθηκε επί τόπου ο επόπτης, ενώ έδειξε και φωτογραφία με τα πρόσωπα των νεαρών.
Οι άνδρες της ομάδας Δίας που κατέθεσαν στο Εσωτερικών Υποθέσεων πάντως, διέψευσαν την καταγγελία που έκανε ο πρώην επικεφαλής της Δίας και που παρουσίασε το Mega, ενώ σε μηνύσεις προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αναμένται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα