Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Χαμόγελα στην κυβέρνηση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τα επιδόματα σε συνταξιούχους και τη νέα επιταγή ακρίβειας

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε τον δρόμο που θέλει να πάρει: Αυτόν της "πλατείας" και των αγανακτισμένων, παραπέμποντας στα χρόνια του 2012.
Μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων που καταθέτει η κυβέρνηση, ως ένδειξη μη αναγνώρισης μιας κυβέρνησης που εκτρέπεται θεσμικά, παρακολουθώντας τους υπουργούς της και τους ανώτατους αξιωματικούς του στρατεύματος, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου τραβούν, όπως λένε, μία διαχωριστική γραμμή από την τοξικότητα του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι το δεύτερο κόμμα της Βουλής δεν θα βρίσκεται στο κοινοβούλιο για να ψηφίσει μία σειρά από φιλολαικά μέτρα, την ώρα που οι ευάλωτοι τα έχουν ανάγκη, λόγω της πληθωριστικής κρίσης.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, τις επόμενες εβδομάδες:
-οι συνταξιούχοι των οποίων οι επικουρικές συντάξεις εκκρεμούν, θα λάβουν 100 ευρώ αναδρομικά
-θα δοθεί επίδομα σε αυτούς που δεν πήραν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς
-επιπλέον, ο πασχαλινός μποναμάς ως επιταγή ακρίβειας για τους ευάλωτους είναι προ των πυλών, ενώ δεν αποκλείεται ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, να δοθούν και κάποιες ακόμη παροχές.
"Όσο ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στον διχασμό και την τοξικότητα, η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό στων ευάλωτων, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης αλλά και της κρίσης ενέργειας, με τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων", λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Debate στη Βουλή ή στην TV;
Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ένα τηλεοπτικό debate των δύο μονομάχων, με συνεργάτες του να λένε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν αντιπαρατίθενται στα πάνελ, αλλά στη Βουλή. Εκεί, από όπου αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνουν.
Πάντως, το ενδεχόμενο μίας τηλεοπτικής μονομαχίας δεν το είχε αποκλείσει προ ημερών ο Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Χθες, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να συγκρίνουν τα προγράμματα και τα αποτελέσματα των δύο διακυβερνήσεων, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει όραμα για το μέλλον της χώρας. "Ας αφήσει τα νταϊλικια και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Να συγκρίνουμε τις διαδρομές μας, να μιλήσουμε για το παρελθόν μας. Τέσσερα χρόνια ήταν πρωθυπουργός. Γιατί δεν θέλει να μας πει τι έκανε επιτέλους στη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια; Να έρθει λοιπόν να συγκριθούμε, να μιλήσουμε γιαυτά. Αλλά κυρίως για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας: πως την οραματιζόμαστε, πως θα συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ετοιμάζεται για την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εκλογών, στο μοντέλο του 2019.
Στον αντίποδα η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να σηκώνει ψηλά το θέμα των υποκλοπών, βάζοντας το δίλημμα "με τη δημοκρατία ή την εκτροπή" και "επιστρέφοντας την πρόταση δυσπιστίας στον λαό", καλώντας με δύο λόγια τους πολίτες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν οι 156 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Να καταψηφίσουν στην κάλπη ένα κόμμα που είχε σε νόμιμη επισύνδεση υπουργούς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από το Περιστέρι χθες ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε και πάλι τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο, αλλά όπως είπε, μένει γατζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα