Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Καταδικάστηκε η Νατέλα… γιατί ξέσπασε


Σε ποινή φυλάκισης 70 ημερών, με τριετή αναστολή, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε τη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιντσουαΐντσε, και τον σύντροφό της, Δημήτρη Σιαΐνη, με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν κατά της οικογένειας ενός από τα δύο Ελληνόπουλα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 11χρονου.

Η Νατέλα κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας, ενώ ο σύντροφός της για εξύβριση, απειλή και πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης.

Στις απολογίες τους ενώπιον του δικαστηρίου, έκαναν λόγο «για φυσιολογική αντίδραση μιας μάνας και ενός πατέρα» και απέδωσαν τις πράξεις τους στην «αγανάκτηση για τη δολοφονία του παιδιού» τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 23 Αυγούστου 2007, η Νατέλα και ο Δ. Σιαΐνης επιτέθηκαν στο ένα από τα δύο Ελληνόπουλα, μέσα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, και στη συνέχεια το καταδίωξαν με αυτοκίνητο μέχρι το σπίτι του παππού του. Εκεί προέβησαν σε φθορές και επιτέθηκαν φραστικά στη γιαγιά των ανηλίκων, ενώ κατά την αποχώρησή τους έγραψαν σε εξωτερικό τοίχο την λέξη «δολοφόνοι».

Στο μεταξύ, τα δύο Ελληνόπουλα που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Άλεξ, επέστρεψαν στη Βέροια από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου όπου κρατούνταν, μετά από δικαστική απόφαση που μετέτρεψε τους περιοριστικούς όρους. Τα παιδιά παρακολουθούνται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, στο πλαίσιο των αναμορφωτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος τους από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η δίκη των ενήλικων κατηγορούμενων για την υπόθεση. Πρόκειται για τους γονείς και τους κηδεμόνες των πέντε συνολικά ανηλίκων που έχουν καταδικαστεί. Ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο στις 11 Ιουνίου, στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για «ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία», ενώ οι γονείς στις 18 Οκτωβρίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».
Πηγή: prezatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα