Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Λαϊκή απαίτηση: "Απολύστε όσους διορίστηκαν στη Βουλή από το παράθυρο"

Πληθαίνουν οι φωνές των πολιτών που ζητούν να απολυθούν τα εκατοντάδες άτομα που διορίστηκαν στη Βουλή το τελευταίο εξάμηνο μετά από συμφωνία όλων των κομμάτων πριν από τις εκλογές. Τα μηνύματα που λαμβάνει το Diorismos.gr από πολίτες που διαμαρτύρονται για αυτό το θέμα είναι εκατοντάδες και αναφέρονται στην κατάλυση του κράτους δικαίου από πλευράς της πολιτείας που, ακόμα και σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και όλων αυτών των άδικων μέτρων εις βάρος των εργαζομένων του δημοσίου τομέα και των συνταξιούχων, οι προσλήψεις ημετέρων (συγγενών, φίλων και κομματικών στελεχών) στη Βουλή συνεχίζονται κανονικά.
Εν τω μεταξύ μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που εκφράζεται από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, οι υπάλληλοι της Βουλής, μεγάλο ποσοστό των οποίων κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης για να προλάβει τα νέα μέτρα, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υπογραμίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, απαξιωμένοι και εξευτελισμένοι αφού δεν έχουν πλέον καμία ειδική προνομιακή και άνιση μεταχείριση.
 Στην ανακοίνωση των υπαλλήλων της Βουλής αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία των περικοπών των αποδοχών των υπαλλήλων -που φθάνουν να έχουν μειώσεις μέχρι και 30%- έχουν δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. και έχουν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, "κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη ότι "η Βουλή μένει έξω από τις ρυθμίσεις" ή ότι "μπαίνει ασπίδα προστασίας στους υπαλλήλους της Βουλής", προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο θυμό και οργή στους πολίτες".
Χαρακτηρίζουν ανεξήγητο το λόγο που οι υπάλληλοι της Βουλής χλευάζονται και λοιδορούνται περισσότερο από τον καθένα. "Εμείς απαντήσαμε και θα εξακολουθούμε να απαντούμε χωρίς να προκαλούμε και να θίγουμε κανέναν, σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου γίνεται αναφορά και στις εξαντλητικές συνθήκες των συγκεκριμένων εργαζομένων που προσαρμόζονται απολύτως στις συνθήκες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, χωρίς πενθήμερα και με ολοήμερες ακόμη συνεδριάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα προγραμματισμού στην οικογενειακή ζωή".
"Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε, συμπληρώνουν, να αντιδρούμε με νηφαλιότητα και όχι σπασμωδικά στις όποιες κατηγορίες από όπου κι αν προέρχονται κι ας κρεμόμαστε με τα μανταλάκια στα περίπτερα ως υπαίτιοι, εμείς, της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας".
Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι υπάλληλοι της Βουλής διπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία. Τις αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους όπως είναι καταβολή 16 μισθών αντί 14 και η σύνταξη στο 100% του μισθού τους. Βέβαια τις μεγαλύτερες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο τρόπος πρόσληψης των υπαλλήλων της Βουλής ο οποίος παρακάμπτει τις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα