Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σ. Παναγιωτόπουλος


Αποχαιρετιστήρια συνέντευξη
Την τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ έδωσε χθες ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, μετά από 16 χρόνια θητείας.
Αρχικά, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες, με τις εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ, των προέδρων και μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Στη συνέχεια, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στα 16 χρόνια θητείας του στη ΝΟΔΕ, αλλά και στα όσα θα βρει ο νέος πρόεδρος Περικλής Μαντάς, αφού είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη στο «Θάρρος», ο κ. Παναγιωτόπουλος θα θέσει υποψηφιότητα για τις περιφερειακές εκλογές το Νοέμβριο για μια θέση περιφερειακού συμβούλου, ενώ στη συνέχεια επιθυμεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τις βουλευτικές εκλογές.
Εκλογές
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η ΝΟΔΕ σε επίπεδο νομού είναι πανέτοιμη για την εκλογική διαδικασία, η οποία ξεκινά αύριο στις 10.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 7.00 το απόγευμα. Εκλογές θα γίνουν σε 25 Δημοτικές Τ.Ο. και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με δύο κάλπες. Μία για τον πρόεδρο ΝΟΔΕ με ψηφοδέλτια και φακέλους χρώματος σιέλ και μία για τον πρόεδρο και τα μέλη Δημ. Τ.Ο. με ενιαίο ψηφοδέλτιο και φακέλους χρώματος λευκού.
Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010. Κάθε μέλος που θα προσέρχεται να ψηφίσει υποχρεούται να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που θα πιστοποιεί την ταυτότητά του και θα καταβάλει συμβολικά το ποσό των 2 ευρώ, το οποίο θα παραμείνει στην Τοπική Οργάνωση.
Αμέσως μετά την εκλογή τους οι Δημοτικές Τ.Ο. θα συγκροτηθούν σε Σώμα, με την εκλογή του αντιπροέδρου, του γεν. γραμματέα και του ταμία.
Η 2η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου, για την ανάδειξη των νέων μελών της ΝΟΔΕ (16 μέλη) και την εκλογή συνέδρων για το 8ο συνέδριο της Ν.Δ.
«Καλούμε όλα μας τα μέλη να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να συμβάλουν με την ψήφο τους στην ανανεωτική προσπάθεια που γίνεται ώστε να προκύψουν τα νέα πρόσωπα στις νέες διοικήσεις», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Θητεία
Μιλώντας για τη 16χρονη θητεία του στη ΝΟΔΕ, είπε ότι η στιγμή είναι πολύ ιδιαίτερη γι’ αυτόν, ενώ επισήμανε ότι υπηρέτησε με συνέπεια το κόμμα και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και της παράταξης.
Ως σημαντικούς σταθμούς της πορείας του ανέφερε το συνέδριο της Χαλκιδικής το 1994 με τον Μ. Έβερτ και το συνέδριο το Μάρτιο του 1997 με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή από 5.000 συνέδρους, την εκλογή του στην Κ.Ε. από την σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ, τη συμμετοχή του στις ΟΚΕ του κόμματος, την εκλογή του στο συμβούλιο δεοντολογίας της Ν.Δ., ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην 29η Νοεμβρίου 2009, ημέρα εκλογής του Αντώνη Σαμαρά.
«Εδώ που έφτασα το χρωστώ πάνω απ’ όλα στους απλούς ανθρώπους, τους ανιδιοτελείς αγωνιστές της παράταξης, τους αγνούς φίλους μου που με στήριξαν, που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Πιστεύω ότι τίμησα την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους και αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, υπηρετώντας αρχές και αξίες που σε κάνουν να νοιώθεις υπερήφανος. Πιστέψτε με η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση ενός ενασχολούμενου με τα κοινά (σε δύσκολα χρόνια) είναι να μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια. Πιστεύω, ότι μετά από τόσα χρόνια κοινής πορείας και αγωνιστικής συμπόρευσης, μπορώ σήμερα, αποχωρώντας από τη ΝΟΔΕ, να κοιτάξω στα μάτια τον απλό αγωνιστή, τους συνεργάτες μου στη ΝΟΔΕ, της Τ.Ο., την ΟΝΝΕΔ, τα γυναικεία τμήματα, τους φίλους μου, τον κόσμο της Ν.Δ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έκανα λάθη τα 16 χρόνια παρουσίας μου στο τιμόνι της ΝΟΔΕ. Πιστεύω, όμως, ότι δεν έκανα λάθη από επιλογές. Δεν έκανα συνειδητά λάθη με σκοπό να βλάψω κάποιους. Αν το έκανα, έχω σήμερα το θάρρος να ζητήσω συγγνώμη», τόνισε.
Κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό, είπε ότι μπορεί να αποχωρεί από τη ΝΟΔΕ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε θα συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του κόμματος. Δήλωσε μάχιμος και έτοιμος να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια όλων για να γίνει η Ν.Δ. σύντομα και πάλι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων.
Για το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, παρατήρησε ότι θα παραλάβει μια ενεργή Ν.Ε., συμμετέχουσα στα προβλήματα του τόπου, οικονομικά υγιή και οργανωμένη σε υψηλό επίπεδο με ανθρώπινο δυναμικό.
Τέλος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συνεδρίου του κόμματος, ενώ άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τις δύσκολες αυτές ώρες η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση ερασιτεχνών.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα