Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Καλλικράτης»: Νέα πρόβλεψη για τις ιστορικές έδρες

Παρόμοια διαδικασία με αυτή που προβλέπεται σήμερα για αλλαγές στις ονομασίες και στις έδρες δήμων (απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με πλειοψηφία δύο τρίτων) πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, να προβλεφθεί και για τον ορισμό ή την αλλαγή των ιστορικών εδρών τους, σε προσθήκη που θα φέρει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στον «Καλλικράτη».

Πρόκειται, εκτός των άλλων, για μια προσπάθεια εκτόνωσης των, "λιγοστών", όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αντιδράσεων που υπάρχουν ("είναι περίπου 10 περιπτώσεις") κατά την ομιλία του επί του άρθρου 1 του νομοσχεδίου, καθώς, όπως παραδέχθηκε, "σ’ αυτό το σημείο όντως υπάρχει κενό στο νόμο, το οποίο και θα καλυφθεί."

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία άλλη αλλαγή στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι τα αιτήματα δεν είναι 5 ή 6 αλλά 200 και μάλιστα εκτός των κανόνων που θέτει ο «Καλλικράτης».

Απαντώντας δε στην κριτική που γίνεται ότι δεν αντιμετωπίστηκαν με τα ίδια κριτήρια τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης τόνισε ότι οι κατά μέσο όρο οι 45 δήμοι στην Αθήνα έχουν πληθυσμό 74.179 κατοίκους και οι 12 της Θεσ/νικης 75.761.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr



ΣΧΟΛΙΟ

Ετη μία ακόμα φορά ΨΕΥΤΗΣ ο Ραγκούσης. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για την Μεσσηνία και ειδικότερα για την Τριφυλία.

Μας πουλάει παραμύθια λέγοντας: "...τα αιτήματα δεν είναι 5 ή 6 αλλά 200 και μάλιστα εκτός των κανόνων που θέτει ο «Καλλικράτης»."



Δηλαδή θέλει να μας πει ότι οι αποφάσεις 2 δημοτικών συμβουλίων για σύσταση δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους ΔΕΝ πληρούσε τα κριτήρια του Καλλικράτη όταν το όριο ήταν οι 12.000 κάτοικοι ενώ ο προτεινόμενος δήμος ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ τους 18.000!!!!

Είχε όλες αυτές τις προδιαγραφές που πληρούσαν τα κριτήρια του Καλλικράτη. Δεν το έκανε.



Στο νησί του απ΄όπου κατάγεται την Πάρο όπου κατάγεται έκανε δύο δήμους. Ξεχωριστό για την πάρο και ξεχωριστό για την Αντίπαρο που πας και κολυμπώντας.....

να λέμε ψέματα ραγκούση. Οχι όμως και τόσο εξώφθαλμα.

πηγή: filiatra news

1 σχόλιο:

  1. Μαντέληδες στην πολιτική είναι πολλοί!!!!!! και Ραγκούσιδες.... Κρίμα!!!!!!! Οι ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΔΕΣ πότε θα βασιλέψουν; Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και οι Χαραλαμπίδηδες, που τους περιγελούσαν και ούτε λίγο, ούτε πολύ, τους έβγαλαν και γραφικούς! Κάτι παλιοραγκούσηδες....
    ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΡΑΤΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα