Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «International Conference on International Business 2010

Με κύριους ομιλητές τον κορυφαίο στον κόσμο ειδήμονα σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας (παραοικονομίας), καθηγητή Fr. Schneider, και τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ, Χρ. Πιτέλη, θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «International Conference on International Business 2010».

Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Μαΐου, από τις 9 το πρωί στο Αμφιθέατρο Τελετών, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων και στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ιδρύματος, σε συνεργασία με τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μεσσήνης (University of Messina) και το Ερευνητικό Κέντρο CRIISEA του γαλλικού πανεπιστημίου Picardie (University of Picardie).
Τα θέματα της παραοικονομίας, της διαφθοράς, των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Τα δεδομένα για το ελληνικό χρέος και το ελληνικό έλλειμμα θα μεταβάλλονται και τα δεδομένα της παραοικονομίας θα προσαρμόζονται στις εκάστοτε μακροοικονομικές μεταβολές, οπότε η συνεχής παρακολούθηση της συγκεκριμένης πράξης επιβάλλεται.
Ένας από τους δύο κεντρικούς ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο κυριότερος από τους σύγχρονους μελετητές της παραοικονομίας, καθηγητής Friedrich Schneider, ο οποίος υποστηρίζει ότι το μέσο μέγεθος της σκιώδους οικονομίας αγγίζει το 30% του επίσημου ΑΕΠ των αναπτυγμένων και των μεγαλύτερων αναπτυσσόμενων χωρών. Στο άρθρο του με τίτλο «Οι παραοικονομίες της Δυτικής Ευρώπης» (Western Europe's Shadow Economies) στο «Globalist Perspective Global Economy» το Δεκέμβριο του 2003 αναφέρει τα επίπεδα παραοικονομίας σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ (OECD) και σταθμίζει το επίπεδο για την Ελλάδα στο 28,3%.
Η εμπειρία του ερευνητή κ. Schneider είναι εντυπωσιακή, καθώς έχει πραγματοποιήσει παρόμοιου μεγέθους έρευνες σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία και έχει εκτιμήσει επίπεδα τα διαφθοράς και παραοικονομίας σε 145 χώρες ανά τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα