Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τεχνική διαβούλευση για τις προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε την έναρξη τεχνικής διαβούλευσης για τις προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων από επιχειρήσεις και φορολογούμενους. Η διαβούλευση δεν αφορά το μέτρο της συλλογής των αποδείξεων, αλλά τα πρότυπα και τις τεχνικές προδιαγραφές, που θα χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία των στοιχείων τους. Κατά συνέπεια απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής.

Η διαβούλευση βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://apps.gov.gr/apps2/minfin/ggps/?p=42 του χώρου των τεχνικών διαβουλεύσεων της Γ.Γ.Π.Σ.. Περιλαμβάνει πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές για τους προτεινόμενους τρόπους υποβολής στοιχείων. Συγκεκριμένα προτείνονται οι παρακάτω εναλλακτικές και αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις:
• Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων της απόδειξης από τις ταμειακές και συναφείς μηχανές,
• Η ταυτοποίηση του φορολογούμενου με τη χρήση κάρτας γραμμωτού κώδικα (bar-code),
• Η εύκολη σάρωση και εισαγωγή των στοιχείων της απόδειξης με την εκτύπωση σ’ αυτήν ειδικού γραμμωτού κώδικα,
• Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων από τους φορολογούμενους μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί.
Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου 2010. Η διαβούλευση έχει ως στόχο τη δημιουργία προδιαγραφών, που θα οδηγήσουν σε απλούστευση διαδικασιών για τους πολίτες και αυξημένη αποτελεσματικότητα για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα