Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το παρασκήνιο της παραίτησης....

Έντονο ήταν το παρασκήνιο που υπήρξε στην κυβέρνηση μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση για την αποπομπή της υφυπουργού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, εξαιτίας των οφειλών του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου στην εφορία.

Το... θρίλερ που οδήγησε στην έξοδο της Άντζελας Γκερέκου από την κυβέρνηση άρχισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", που έφερε στο φως τις υπέρογκες οφειλές του δημοφιλή τραγουδιστή.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας προκάλεσε αμηχανία στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια και κινητικότητα στο υπουργείο Οικονομικών. Αμέσως ζητήθηκαν εξηγήσεις από την κ. Γκερέκου, η οποία εξ αρχής τηλεφώνησε στον κ. Πεταλωτή και του δήλωσε ότι θέτει την παραίτησή της στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Ακολούθησε μαραθώνιος τηλεφωνικών διαβουλεύσεων μεταξύ των κ.κ. Παμπούκη, Σαχινίδη και Πεταλωτή, οι οποίοι βρίσκονταν σε άμεση επαφή και με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Μαδρίτη.

Το μέγαρο Μαξίμου προβληματίστηκε σοβαρά εάν θα μπορούσε να διασώσει πολιτικά την υφυπουργό, με βάση το γεγονός ότι τα χρέη του Τόλη Βοσκόπουλου δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο πολύ πριν γνωρίσει και στη συνέχεια παντρευτεί την Άντζελα Γκερέκου. ...
..

Τελικά, αργά το απόγευμα και από κοινού με την υφυπουργό, αποφασίστηκε ότι υπό το βάρος των έντονα αρνητικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και με την κυβέρνηση να έχει κάνει αιχμή του δόρατος της πολιτικής της την καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η παραίτηση ήταν η μόνη λύση.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούνταν η παραίτηση της κ. Γκερέκου "για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας" και η αποδοχή της από τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην υφυπουργός επικοινώνησε η ίδια μετά τις 8 το βράδυ με τον Γιώργο Παπανδρέου και του δήλωσε την απόφασή της να παραιτηθεί, ζητώντας να γίνει αποδεκτή.

Λίγο νωρίτερα, είχε εκδοθεί και η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, με την παραδοχή ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της οφειλής του Τόλη Βοσκόπουλου δεν ηταν επαρκή. Γι' αυτό και, όπως ανακοινώθηκε, διατάχθηκε ΕΔΕ και ζητήθηκε αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων του Δημοσίου μέσω πλειστηριασμών.

"Οποιαδήποτε απάντηση θα δοθεί την κατάλληλη στιγμή, όταν πρέπει" δήλωσε την Τρίτη η κ. Γκερέκου στους δημοσιογράφους.

Με δική του δήλωση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "το υπουργείο έχει ήδη ανακοινώσει ότι προχωρά σε έλεγχο πολλών Ελλήνων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ή μεγαλοοφειλετών", προσθέτοντας πως "η διαδικασία αυτή δεν ξεκίνησε χθες, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και προφανώς συνεχίζεται ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης απόφασης".

Κληθείς να σχολιάσει την αποπομπή της υφυπουργού του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε στον ρ/σ Σκάι: "Ο πήχυς έχει ανεβει ψηλά. Αυτόν τον πήχυ έβαλε η κυβέρνηση και αυτόν τον πήχυ υπηρετεί".

Σκληρή κριτική άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεώρησε οτι η κυβέρνηση άργησε στην αποδοχή της παραίτησης. "Ζητήσαμε, χθες, έγκαιρα ως κόμμα από τον κ. πρωθυπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για μία απαράδεκτη κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί. Πιστεύουμε ότι ήταν, ήδη, καθυστερημένη η κίνηση του πρωθυπουργού, γιατί αυτά είχανε βγει από το πρωί" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
πηγή:mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα