Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ξεκινά η λειτουργία της Costa Navarino

Εξακόσιοι ενενήντα τέσσερις εργαζόμενοι, που σε ποσοστό πάνω από 70% προέρχονται από τη Μεσσηνία, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες, στο «The Romanos, a Luxury Collection Resort», το πρώτο ξενοδοχείο στην Costa Navarino, που ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα.
Με στόχο να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως ένας από τους πλέον ποιοτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, το ανθρώπινο δυναμικό της Costa Navarino θα ανέλθει σταδιακά εντός του καλοκαιριού στα 800 άτομα περίπου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του o φορέας ανάπτυξής της, TEMES.
«Στην καρδιά της φιλοσοφίας της TEMES είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Πάνω από όλα, όμως, με σεβασμό στους επισκέπτες, οι εργαζόμενοι στην Cοsta Navarino κάνουν πράξη τις αξίες της αυθεντικής φιλοξενίας, που γεννήθηκαν στη Μεσσηνία 4.500 χρόνια πριν».
Το «The Romanos, a Luxury Collection Resort» βρίσκεται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή που αναπτύσσεται στην Costa Navarino, σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με πάνω από 1 χλμ. αμμώδη παραλία, ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες. Το 5 αστέρων ξενοδοχείο προσφέρει ένα διακριτικό και φιλόξενο περιβάλλον λιτής πολυτέλειας, το οποίο περιλαμβάνει deluxe δωμάτια, villas και τη Royal Villa Koroni 660 τ.μ. Όλοι οι επισκέπτες που διαμένουν στις σουίτες, έχουν πρόσβαση στο Butler Service του ξενοδοχείου. Το «The Romanos, a Luxury Collection Resort» πλαισιώνεται από πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες, όπως το πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, το «The Dunes Course». Το γήπεδο σχεδιάστηκε από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή U.S. Masters και αρχηγό της ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design, και το διαχειρίζεται η Troon Golf, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ στον κόσμο.
O Αχιλλέας B. Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της TEMES Α.Ε., σημείωσε: «Στις 20 Μαΐου ξεκινά η λειτουργία της Costa Navarino, ένα έργο ζωής που ξεκίνησε πρώτα από την καρδιά, για να γίνει μετά επιχειρηματικό σχέδιο. Το όραμα του πατέρα μου να καθιερωθεί η γενέτειρά του Μεσσηνία ως ένας από τους πιο ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο αποτελεί σήμερα το στόχο όλων όσοι εργάζονται στην Costa Navarino. Δημιουργούμε έναν προορισμό κορυφαίων προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον και σε αρμονία με την ιστορική φυσιογνωμία και τις παραδόσεις της περιοχής, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας. Πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα μας, η Costa Navarino θα συμβάλει στο άνοιγμα νέων αγορών για τον τουρισμό της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδος γενικότερα».
Στις 15 Μαΐου, εξάλλου, ο Frits van Paasschen, πρόεδρος και CEO της Starwood Hotels & Resorts Worldwide, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο που διαχειρίζεται τα δύο πρώτα ξενοδοχεία της Costa Navarino, ταξίδεψε από την Αμερική και τα επισκέφθηκε. Στην επίσκεψη συμμετείχε ο Roeland Vos, πρόεδρος των Starwood Hotels & Resorts, Europe, Africa and the Middle East (EAME), ο οποίος δήλωσε: «Με την έναρξη λειτουργιών της εξαιρετικής αυτής ξενοδοχειακής μονάδας, η Starwood παίζει καταλυτικό ρόλο, ώστε να καθιερωθεί η Costa Navarino ως o νέος προορισμός στη Μεσόγειο. Διατηρώντας τα ηνία της αγοράς, θα προστεθεί στο βραβευμένο μας portfolio των luxury hotels, ακόμα ένα resort στη χώρα, επισημαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή μας προς τον τόπο. Αισθάνομαι ευτυχής που συνεργάζομαι με την TEMES Α.Ε. σε ένα έργο το οποίο εξισορροπεί την τουριστική ανάπτυξη, παράλληλα με την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος, αλλά και τη διαφύλαξη ενός ειδυλλιακού τόπου για τις επόμενες γενιές».
Παράλληλα, ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του το αυτόνομο Συνεδριακό Κέντρο House of Events, χωρητικότητας 2.000 συνέδρων, ενώ τελέστηκε αγιασμός στο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών, εντός του συγκροτήματος. Σε λίγες ημέρες, το Anazoe Spa, έκτασης 4.000 τ.μ., θα αποτελέσει ένα νέο προορισμό spa, προσφέροντας μια πλήρη σειρά εξειδικευμένων θεραπειών, που βασίζονται στη συνύπαρξη αρχαίων τοπικών πρακτικών με σύγχρονες υποδομές και, φυσικά, προϊόντα της περιοχής. Στην Costa Navarino περιλαμβάνεται, επίσης, ευρύ φάσμα γαστρονομικών επιλογών μέσα από πλήθος εστιατορίων που αξιοποιούν τις πρώτες ύλες της περιοχής. Ακόμη, ξεκινούν τη λειτουργία τους και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, καθώς και πλήθος επιλογών για υπαίθριες ενασχολήσεις, υδάτινες δραστηριότητες, εξορμήσεις, αλλά και γνωστά καταστήματα.
Λίγο αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, το «The Westin Resort, Costa Navarino», μαζί με όλες τις εγκαταστάσεις για παιδιά και νέους, όπως ο παιδικός σταθμός Cocoon και το ειδικά σχεδιασμένο κέντρο δραστηριοτήτων και φιλοξενίας για τους μικρούς επισκέπτες, SandCastle.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα