Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Έλεγχοι για παράνομες προσλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Ανακοίνωση αναφορικά με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ΙΖ΄ ΕΠΚΑ για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Αφορμή υπήρξε δημοσίευμα αναφορικά με τη νομιμότητα του διαγωνισμού πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στο Μουσείο Πέλλας με εμπλοκή της υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρας Τζάκρη για προσλήψεις συμπολιτών και συγγενών της.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΤ, οι προσλήψεις γίνονται με αυστηρή και απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3812/2009 και των κριτηρίων του άρθρου 21 του νόμου 2190/1994, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με το νόμο 3812/2009. Εφαρμόζονται δηλαδή τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος περί ΑΣΕΠ και μόνο αυτά (εντοπιότητα, εμπειρία, ανεργία, βαθμός πτυχίου, πολύτεκνη οικογένεια, μονογονεϊκή οικογένεια). Τα αποτελέσματα μαζί με τη μοριοδότηση κάθε υποψηφίου ανά κριτήριο μοριοδότησης είναι όλα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΤ, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ελέγχει το ΥΠΠΟΤ και τη διαδικασία και όποιος έχει έννομο συμφέρον να υποβάλλει ένσταση, η οποία εφόσον αποδειχθεί βάσιμη οδηγεί σε αναμόρφωση του πίνακα και σε απόδοση ευθυνών εφόσον υπάρχουν.
Το βράδυ της Παρασκευής, δόθηκε εντολή από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο να μεταβεί κλιμάκιο του ΥΠΠΟΤ στην Πέλλα. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται εκεί το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να διενεργήσει επισταμένο έλεγχο στο σύνολο των αιτήσεων και των δικαιολογητικών όλων των υποψηφίων, αλλά και για να διασταυρώσει τη μοριοδότησή τους. Το κλιμάκιο έχει εντολή να καταθέσει πόρισμα ως το μεσημέρι της Τρίτης. Τα αποτελέσματα του πορίσματος θα κατατεθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο τυχόν περαιτέρω έρευνας.
Από τη μεριά της η κα Τζάκρη διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στις προσλήψεις στην ΙΖ ΕΠΚΑ και καλεί το ΥΠΠΟΤ να προβεί στην εν γένει διερεύνηση του διαγωνισμού, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό που οργανώθηκε και εποπτεύεται αποκλειστικά από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει και την ευθύνη για την συνολική νόμιμη και διαφανή διεξαγωγή του. Μάλιστα μετά από αίτημα δικό της και εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, την υπόθεση θα διερευνήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα