Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.................

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής

Βρισκόμουν στην πλατεία με έναν φίλο και πίναμε καφέ! Δίπλα μας καθόταν μια μεγάλη παρέα που είχε …λίγο από όλα! Φώναζαν και δυνατά …και έτσι διέπραξα το αμάρτημα του κρυφακουστή!!!!!
Αφού ζητήσω συγγνώμη… υπόσχομαι να κρατήσω την ανωνυμία…. Και να προσπαθήσω, απλά να τα σχολιάσω, γιατί κρατήθηκα στο παραπέντε να το κάνω δια ζώσης!!!!
Όμως όπως αντιλήφθηκα στην συνέχεια, θα απαντήσω και σε πολλά σχόλια , που γράφτηκαν και έτσι το όφελος θα είναι διπλό!
Μα πρώτα από όλα θέλω να τονίσω, ότι από τους απλούς Φιλιατρινούς Πολίτες δεν έχω και δεν πρέπει να έχω πολλές απαιτήσεις ούτε εγώ ούτε άλλος κανένας!
Οι άνθρωποι με την καθημερινότητά τους και τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σήμερα που το κράτος και η οικονομία έχουν πάρει τον κατήφορο, αλλά και του λίγου χρόνου που έχουν στην διάθεσή τους, δεν μπορούν και δεν υποχρεούνται να ξέρουν!
Άλλοι όμως, είναι αρμόδιοι και να ασχολούνται και να ξέρουν και να ενημερώνουν σωστά τους πολίτες! Αυτό επιβάλει η λογική, αυτό διδάσκει η δημοκρατία……

Πρέπει οι ασχολούμενοι με τα δημοτικά πράγματα, Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας και να ενημερώνονται και πρωτοβουλίες να παίρνουν και να δημιουργούν δεδομένα ευνοϊκά για τους σκοπούς των και να ψάχνουν και να ξέρουν και τοποθετήσεις και ομιλίες δημόσιες να κάνουν και πολλά ακόμα….

Δεν είναι όμως σωστό, λογικό, να περιορίζονται όλα στο γράψιμο ενός μονολόγου σε ένα χαρτί, σε μια εφημερίδα και τελειώσαμε!
Και όχι μόνο ένας!
Όλοι θα πρέπει και να γράφουν και να λένε, αλλά κυρίως να μπορούν με δημόσιες ομιλίες και συγκεντρώσεις να πληροφορούν τον Λαό των Φιλιατρών, να προκαλούν θέσεις και αντιθέσεις προκειμένου μέσα από την πληροφόρηση αυτή, μέσα από την ζύμωση που αναπόφευκτα θα προκαλέσουν , να έλθει η γνώση και ο Λαός τότε, υπεύθυνα να μπορεί να αποφασίσει……
Όχι οπαδικά, όχι γηπεδικά, όχι δογματικά αλλά με τις απλές πράξεις , της πρόσθεσης και τη αφαίρεσης να μπορούν να καταλάβουν ποιο είναι το σωστό και πιο είναι το λάθος, ποιο είναι το συμφέρον, το δικό τους συμφέρον και να αποφασίσουν.
Απλά και δημοκρατικά!!!!


…………………………………………………………………………………………………

¨Έλεγε με δυνατή φωνή ο Νίκος, ξέρετε με την φωνή αυτή που κάποιος, που δεν ξέρει τι να πει , νομίζει ότι ανακάλυψε την πυρίτιδα!!!!! 325 όρθιοι ήταν και 427 καθιστοί, μάλιστα οι 5 ήταν γυναίκες με τα μικρά παιδιά τους! Αν βάλουμε και αυτά 432! Τους μέτρησα εγώ!>> Έλεγε με φανερή την ικανοποίηση, ότι κατάφερε επιτέλους και τον άκουγαν όλοι!
Και δυστυχώς τον άκουγαν με επιφωνήματα επιδοκιμασίας!

Βέβαια δεν είχε προσέξει ότι …… δύο άλλαξαν θέσεις και τους μέτρησε δύο φορές!!!!! Έτσι αν από τους 432 ….. αφαιρέσουμε τους διπλομετρημένους 2 μένουνε 430 καθήμενοι !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

…………………………………………………………………………………………………..

Καλά, άξιζε να ήσουν εκεί! Δεν είναι εύκολο να περιγράψεις την πραγματικότητα! Ειδικά όταν αυτή αγγίζει τα όρια της…….
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Νίκος 1 ο οποίος τον είχε ενοχλήσει ο Καλκαβούρας…και δεν ήξερε και το όνομά του απ’ ότι έλεγε: <<Καλά εκείνος ο ψηλέας ήρθε από τους Γαργαλιάνους για να μας πει εμάς, τι θα κάνουμε; Καλά ποιος είναι αυτός; Δεν του είπε κανένας ότι εδώ είναι Φιλιατρά; Θα μας πει αυτός τι θα κάνουμε; Εμείς θέλουμε να πάμε με την Κυπαρισσία! Τι θέλει αυτός τώρα; Να φύγει, να πάει στους Γαργαλιάνους να τα πει αυτά….. Σιγά μην τον άκουγα που μίλαγε… εγώ τον καφέ μου έπινα και τον Χάζευα…..>>

Καλά ο Νίκος1 ήταν ξερόλας! Ήταν αυτό που λέμε μυαλωμένο παιδί για σπίτι!!!!! Αυτό που λέμε γνήσιος! Φιλιατρινός άνδρας! Άκου εκεί, τόλμησε και ήρθε Φιλιατρά! Ο Ψηλός! Τι να μας πει; Εμείς τα ξέρουμε όλα! ¨Άντε από εκεί…το πολύ-πολύ να πάει να τα πει στους Γαργαλιάνους… τι διάολο, θα έρθει να μας προσβάλει και να μας τα πει μες΄ στο σπίτι μας… αν είναι δυνατόν τέτοια προσβολή!!!! Δεν την σηκώνει ο Νίκος1 … ο ξερόλας με τίποτα!!!!!
Καλά , έμεινα κάγκελο!!!!!!! Εσείς;

………………………………………………………………………………………………….

Ο Νίκος2 ήταν πολύ έξυπνο παιδί! Αυτό που λέμε πολύ έξυπνο και λιγάκι πονηρό! Τι λιγάκι δηλαδή…. Αλλά εν πάση περιπτώσει! Αυτός είχε πιάσει το νόημα! Δεν ήταν βλάκας…. Βέβαια και οι άλλοι είχαν δίκιο, δημοκρατικός γαρ, αλλά την ουσία την είχε πιάσει όλη αυτός!!!!!!!! <<Ρε βλάκες ο Ξύγκας και ο Καλοφωλιάς έχουν φαρμακείο και οδοντιατρείο αντίστοιχα! Δεν ακούσατε που ο Αλευράς παραιτήθηκε γιατί δεν μπορεί να κάνει δύο δουλειές; Γι αυτό δεν θέλουνε να γίνει μεγάλος Δήμος!!!!!! Για να τα παίρνουνε Βλάκες!!!!! Ξυπνάτε!!!!! Όχι για εσάς νομίζετε ότι νοιάζονται! Α…ρε κορόιδα!!!!!
Τώρα τι να πω εγώ!!!!!! Οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοια τετράγωνη λογική δεν έχω ξαναδεί!!!! Ούτε Ξανακούσει!!!! Το έχει …πιάσει όλο το νόημα!!!!!!! Ο Νίκος2!!!!! Ο ενημερωμένος!!!!!! Γεια σου ρε Νικόλα2! Και να ξέρεις, δεν είσαι μόνο εσύ , βλάκας με περικεφαλαία (άλλο ήθελα να γράψω….).. υπάρχουν πολλοί κουτοπόνηροι που ψάχνουν να βρουν φθηνά επιχειρήματα και ελατήρια εκεί που δεν υπάρχουν , γιατί οι ίδιοι σκέπτονται έτσι και δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφθούν αλλιώς , νομίζουν ότι έτσι δεν μπορούν και οι άλλοι… Καημένε Νίκο2……

………………………………………………………………………………………………
Αύριο θα έχει συνέχεια ο σχολιασμός, αυτών που έγιναν, αλλά και αυτών που αντιλήφθηκαν, όπως τα αντελήφθησαν, οι ……Φιλιατρινοί!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα