Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Με αποχωρήσεις έληξε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατρών αλλά και Επιτροπή Αγώνα

ΣΕ Επιτροπή Αγώνα που θα επισκεφθεί τον κ. Ραγκούση αλλά και παραιτήσεις των μελών της πλειοψηφίας του αποφάσισε το Δ.Σ. Φιλιατρών σε χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση η οποία κύλησε με αποχωρήσεις της μείζονος μειοψηφίας και εντάσεις εμμένοντας στην απόφαση για δημιουργία Δήμου Φιλαιτρών με έδρα τους Γαργαλιάνους. Ωστόσο το κλίμα παραμένει εκρηκτικό για την διεκδίκηση του δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Ξύγκας τόνισε ότι "ζήτησα προ καιρού απο τους βουλευτές του Νομού να έρθουν να συζητήσουμε τότε που εκκίνησε ο αγώνας μας και μάλιστα δεν έγινα αποδεκτός σε κομματική εκδήλωση της Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ στο Φουρναράκειο" για να προσθέσει ότι "ζητήσαμε απο τον κ. Ραγκούση να μας δεχθεί και να κάνουμε διάλογο αλλά ούτε αυτό έγινε και πιστεύω ακράδαντα ότι ο νέος δυνατός Δήμος μπορει να υλοποιηθεί με διανομή υπηρεσιών κατά το ήμισυ σε κάθε περιοχή και να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας ώστε να γίνει πραγματικότητα". Εξήγησε ότι ο Δήμος "διαθέτει τα οικονομικά προσοντα και όλα τα επιχειρήματα ώστε να απαιτηθέι απο τους βουλευτές η υλοποίηση του αιτήματος καθώς ακόμα και ο κ. Κουσελάς πείστηκε με επιστολή του για το αίτημα όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές". Υπογράμμισε ότι η διαβούλευση πήγε περίπατο και αναδεικνύει ως "ιστορική ευκαιρία να αναδειχθεί η περιοχή όταν ορισμένοι μας αναφέρουν για Δήμο Τριφυλίας, δηλαδή λένε για μεγάλο Δήμο αλλά θεωρώ ότι θα είναι δυσλειτουργικός και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λόγω των Δημοσίων υπαλλήλων ρέει χρήματα στα ταμεία της πόλης κινούμενοι με δικά τους αναπτυξαικά κριτήρια και επομένως εμείς δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα απο εκεί..." Εξήγησε ότι μέχρι την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου θα ακολουθηθεί η θέση που χαράχτηκε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Εμπορικού συλλογου Φιλιατρών για την θέση μας καλώντας ως σωστη την αυτοδιοικητική ιδέα που επαγγέλεται το σχέδιο εικάζοντας ότι τα Φιλιατρά πληρούν όλα τα κριτήρια.
Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν οι θέσεις των βουλευτών ενώ απο την μειοψηφία ο κ. Σωτηρόπουλος άσκησε κριτική στον Δήμαρχο για τις ανακοινώσεις και τα φυλλάδια υποστηρίζοντας ότι "δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν και για κανέα λόγο να με διαβάλλει και να κριτικάρει σε ακραίο σημείο της θέσεις της παράταξής μου που πρέπει να είναι σεβαστές όπως η πρότασή μας για Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά που καταθέσαμε εξαρχής καθώς για εμάς η θέση μας είναι αμετακίνητη και δεν αλλάζει σαν υποκάμισο όπως συνηθίζει η Δημοτική αρχή" για να εξηγήσει ότι "το Δ.Σ. θα εκαλείτο όταν υπήρχαν νέα δεδομένα και επομένως η συνεδρίαση γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού οπότε δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε κάτι που δεν έχει διαφοροποιηθεί" ενώ επέκρινε τους χειρισμούς της πλειοψηφίας για το θέμα, αποχωρώντας λίγη ώρα αργότερα όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα η συζήτηση να συνεχιστεί κατά πλειοψηφία.
Υπενθύμισε πάντως ότι "οι βουλευτές της ΝΔ συντάσσονται με το νέο Δήμο γιατί υπάρχει κομματική γραμμή και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επειδή θέλησαν να είναι αρεστοί σε όλους υποχώρησαν πρόσφατα και επομένως ουδείς μπορεί να μας καταλογίσει κάτι ως παράταξη αφού κινούμαστε με αυτοδιοικητικά κριτήρια χωρίς να αλλάξουμε θέση στο ακέραιο" καταλήγοντας ότι "θέση άλλαξε ο Δήμαρχος αφήνοντας πολλα ερωτηματικά".
ΣΘΕΝΑΡΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΠΕΡΑ
Ο Θεόδωρος Σαπέρας συντάχθηκε με την θέση της πλειοψηφίας ώστε να προχωρήσει το αίτημα λέγοντας ότι "φοβάμαι ότι με τη δημιουργία του Δ. Τριφυλίας θα έχουμε μεγαλύτερη απώλεια υπηρεσιών απο το σχεδιασμό που επιχειρείται στη περιοχή αφήνοντας απέξω τα Φιλιατρά και επομένως οφείλουμε να συνταχθούμε με την άποψη ενός δυναμικού Δήμου στη περιοχή μας" για να προτείνει επιτροπή αγώνα και να υπογράψει την παραίτησή του εφόσον το πράξει η πλειοψηφία εκφράζοντας αιχμές για το ρόλο ορισμένων φωνών που ακούγονται τελευταία. Τελικά συστάθηκε 4μελής επιτροπή αγώνα για την Αθήνα.
Πηγή: radio936.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Ντροπή στον Σωτηρόπουλο! την ώρα της μάχης δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα!Μπράβο στον Ξύγκα και στον Σαπέρα! Είμαστε όλοι στο πλευρό σας! Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜαρίνοςΜαΐου 21, 2010

    Τι πράγματα είναι αυτά! Δεν ντρέπονται; Ο Σωτηρόπουλος μίλησε με γλώσσα Χαμαιτυπείου στον Δήμαρχο! Ντροπή του! είναι και γιατρός! Χαρακτήρισε λαμόγια τα μέλη της πλειοψηφίας, απείλησε ότι θα κατεβάσει τα παντελόνια του Δημάρχου....... και άλλα πολλά!
    Μπράβο στον Σωτηρόπουλο! όσο απομονώνεται τόσο πιο πολύ ξεπέφτει...και η κατηφόρα δεν έχει σταματημό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους" Τον οραματίζεταιη πλειοψηφία, τον πίστεψε και ο Σαπέρας, Συμφωνούν οι βουλευτές,ομόφωνα τον στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος και μόνο ο Σωτηρόπουλος διαφωνεί.και επιπλέον σηκώνεται και φεύγει, αφού είχε προηγουμένως τηλεφωνικά ....στολίσει τον δήμαρχο και τους συμβούλους του!Και δεν μένει να μας εξηγήσει! Δέχτηκε μόνο ότι ήταν οξύς! για συγνώμη, ούτε κουβέντα! Αυτός είνια ο Σωτηρόπουλος.... τι να πεί κανείς; Εγώ πάντως σκέπτομαι ότι θέλω........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαΐου 22, 2010

    Αυτόνομο Δήμο αποφάσισε να διεκδικήσει ο Δήμος Φιλιατρών
    Στα πλαίσια της διαβούλευσης του προσχεδίου νόμου για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Δημ. Συμβούλιο Φιλιατρών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του τη διεκδίκηση αυτόνομου Καλλικρατικού Δήμου Φιλιατρών.
    Τα Φιλιατρά, πόλη με ιστορική διαδρομή από τον 11ο αιώνα, η δεύτερη σε πληθυσμό έδρα Δήμου της Μεσσηνίας, η μεγαλύτερη σε γεωργικό πλούτο, Δήμος με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, και αυξημένες επενδύσεις, με πλούσια πολιτιστική δράση, καθόλου δάνεια, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων δικαιούται και μπορεί να παραμείνει αυτόνομος Δήμος.
    Ο Φιλιατρινός Λαός με ομοψυχία και δυναμικές ...... κινητοποιήσεις θα εκδηλώσει την αντίθεσή του στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη διεκδικώντας την αυτονομία του.
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
    ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα