Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Eφετείο Δύο χρόνια και 600 ευρώ για ναρκωτικά

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και καταβολή προστίμου 600 ευρώ, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένα «βαρύ» χρήστη ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος ξεκίνησε τη χρήση ηρωίνης στα 15 του, πάσχει από ηπατίτιδα βαριάς μορφής, έχει απαλλαγεί από το Στρατό ως τοξικομανής και έχει μέχρι σήμερα επιχειρήσει να αποτοξινωθεί 17 φορές.
Το δράμα του νεαρού, ο οποίος ελάμβανε σύνταξη από το ΤΕΒΕ που του διαρκούσε μόνο για 10 ημέρες και μετά έφθανε στο σημείο να δέρνει τη μητέρα του και να κλέβει το θείο του, ξετυλίχθηκε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πιο βαρύς τοξικοεξαρτημένος χρήστης, όπως χαρακτηρίστηκε από το συνήγορό του Βασ. Αμανατίδη, φέρεται πως πώλησε σε επίσης τοξικομανή μικροποσότητα ηρωίνης, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να καταγράφεται στις μαρτυρίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, ούτε και στην κατάθεση της τοξικομανούς που προμηθεύτηκε περί το μισό γραμμάριο ηρωίνης από αυτόν.
Δράματα
Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν, μίλησαν για πληροφορίες που είχαν, βάσει των οποίων ο νεαρός διακινούσε ναρκωτικά. Προέκυψε, όμως, κατά τη διαδικασία, ότι την πληροφορία έδωσαν στην Αστυνομία η μητέρα και ο θείος του, «προκειμένου να γλιτώσουμε».
Όσον αφορά στο ποσό των 170 ευρώ που είχε μαζί του, ήταν μέρος των χρημάτων που είχε κλέψει, την ίδια ημέρα, από το σπίτι του θείου του.
«Με δέρνει όταν δεν του δίνω χρήματα», ομολόγησε η μητέρα του, η οποία πρόσθεσε πως είχε καταθέσει αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του γιου της, για να μην πηγαίνει στο σπίτι τους.
Ο νεαρός, κατά την απολογία του, είπε πως στη φυλακή όπου βρίσκεται τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες, είναι η πρώτη φορά που νιώθει καλά και «βλέπει» έτσι τον εαυτό του. Σε σχετική ερώτηση του προέδρου απάντησε πως, όταν αποφυλακιστεί, θα προσπαθήσει να μείνει «καθαρός». Ακολούθως, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν.
Η εισαγγελέας πρότεινε μετατροπή του κατηγορητηρίου από πώληση σε διάθεση ναρκωτικών με το ελαφρυντικό ότι είναι εξαρτημένος. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα