Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ Υπόλογο (;) το Δ.Σ. για το αλληλόχρεο

«Χαστούκι» για την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, αλλά και για την πολιτική που ακολούθησε μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή στο θέμα του αλληλόχρεου, αποτέλεσε η άποψη που κατέθεσε η νομική σύμβουλος της επιχείρησης Π. Πολυμενέα στην προχθεσινή συνεδρίαση.
Απαντώντας σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε, σημείωσε ότι με τα όσα έχουν αποφασιστεί μέχρι σήμερα ενδέχεται να στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης όσον αφορά στη λήψη απόφασης σχετικά με το αλληλόχρεο.
Ως γνωστόν, με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Δ.Σ. ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με βάση την οποία ρυθμίζεται το αλληλόχρεο της επιχείρησης με το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που από πλευράς της πρώτης ανέρχεται σε 2,66 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κυρία Πολυμενέα, με την απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται ότι η ΔΕΥΑΚ δε διεκδίκησε τα χρήματα που οφείλει ο Δήμος Καλαμάτας προς αυτή, ύψους 2.383.696,08 ευρώ.
Για τους νομικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί η επιχείρηση να διεκδικήσει τις οφειλές του Δήμου Καλαμάτας προς αυτή, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: Είτε να γίνουν εκατέρωθεν αγωγές και να αποφανθεί επ’ αυτών το Δικαστήριο είτε να υπάρξει συμψηφισμός.
Τελικά, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος και τη λήψη απόφασης, καθώς θα πρέπει να το συζητήσει και με τη Δημοτική Αρχή.
Με την απόφαση αυτή μεοψήφησαν τα μέλη του Δ.Σ. Π. Κουφαλάκος, Θ. Τριαντάφυλλος και Δημ. Ρούμπος, οι οποίοι ζήτησαν ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. και κατάθεση αγωγής εναντίον του Δήμου Καλαμάτας. Απών από την ψηφοφορία δήλωσε ο Ι. Μπάκας, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση το μέλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Νταγιόπουλος.
Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες προσφυγή στην Ειδική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά της απόφασης απόρριψης της ένστασης που είχαν κάνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα