Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΟΣΕΚΕΠ: Να λογοδοτήσουν Ραγκούσης και Ντόλιος για την «κατάντια» των ΚΕΠ

Απεργία πραγματοποιούν τη Δευτέρα και την Τρίτη (17-18 Μαΐου 2010) οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ευπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα άδικα μέτρα της Κυβέρνησης και την ανάλγητη συμπεριφορά της απέναντι στους συμβασιούχους συναδέλφους τους, καθώς επίσης και στην άνευ προηγουμένου άγρια ευρεία και μαζική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Από τη μεριά του το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η απόφασή του για την προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ και με δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξει. Στη σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΕΣ αναφέρει:

"Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οφείλουμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα. Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ, θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες - είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ."
Από τη μεριά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ) απαντώντας στο ΥΠΕΣ (διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της ΠΟΣΕΚΕΠ) τονίζει ότι τα ΚΕΠ δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεως της παράταξης που κυβερνά και σήμερα και οι προσλήψεις έγιναν με τις τότε ισχύουσες διατάξεις που είχε νομοθετήσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έδιναν το δικαίωμα στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρούν με τον παραπάνω τρόπο στις προσλήψεις αυτές. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ έχουν αποδείξει με την καθημερινή τριβή με τους πολίτες και την υπόλοιπη Δημόσια διοίκηση, με την επιτυχία του θεσμού και την καταξίωση του στον ελληνικό λαό ότι πληρούν και με το παραπάνω τα «τυπικά προσόντα» για την ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη!
Σε ότι αφορά τον τρόπο των προσλήψεων ζητούν να γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν.3812/2009 που παραπέμπει στον Ν. 2190/94 όπου δίνει το δικαίωμα στους φορείς όπου υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι οι συμβάσεις έργου να καλύπτονται με πρόσθετο τυπικό προσόν την ειδικευμένη εμπειρία πράγμα που έχει αποδεχτεί και το ΑΣΕΠ αφού ήδη έχει προχωρήσει σε εγκρίσεις τέτοιων συμβάσεων πριν την ωμή , παράνομη και αντισυνταγματική παρέμβαση του ΥΠΕΣ στην λειτουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Τέλος, επισημαίνουν ότι την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή «κατάντια» του θεσμού, για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχουν κλειστά ΚΕΠ ή ΚΕΠ με σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα (224 ΚΕΠ), αναλαμβάνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΚΕΠ, κος Ραγκούσης και κος Ντόλιος και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα