Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ημερίδα με θέμα: «Βιοποικιλότητα: Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας»

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: "Βιοποικιλότητα: Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας". Οι εργασίες της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 και ώρες 9.30 με 14.30, στο Αμφιθέατρο «Α. Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Ο όρος Βιοποικιλότητα εκφράζει την ποικιλία των εκφάνσεων της ζωής πάνω στον πλανήτη. Ο άνθρωπος, μέρος του όλου συστήματος της βιοποικιλότητας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτή.
 H βιωσιμότητά του ανθρώπου καθορίζεται σημαντικά από τους φυσικούς πόρους που η βιοποικιλότητα του παρέχει. Δυστυχώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι σήμερα γεγονός κι αυτό εξαιτίας της υπερεκμετάλλευσης, της ρύπανσης, του κατακερματισμού των ενδιαιτημάτων και συνακόλουθα της αλλαγής του κλίματος.
Στόχος της ημερίδας είναι η συμβολή στην ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση των αξιών της Βιοποικιλότητας, την ανάγκη υλοποίησης των σχεδίων ανάπτυξης στη βάση της αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων σε φυσικά και αστικά περιβάλλοντα.
Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. καθημερινά και όχι μόνο στις καθιερωμένες από τις διεθνείς συμβάσεις ημερομηνίες, τιμά με την εργασία του την προστασία του περιβάλλοντος.
Να σημειωθεί ότι στις 5 Ιουνίου 1992 υπεγράφη η διεθνής σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα στο Rio de Janeiro. Έκτοτε η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έχει ανακηρύξει το έτος 2010 ως Παγκόσμιο έτος Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα