Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γιώργος Παπανδρέου:Η ώρα του εισαγγελέα - Στη Δικαιοσύνη θα πηγαίνει κάθε υπόθεση με οσμή σκανδάλου ....




ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ
Στον εισαγγελέα θα στέλνει η κυβέρνηση κάθε υπόθεση με οσμή σκανδάλου που αναδύεται στη δημόσια διοίκηση. Χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε χθες στη Βουλή συγκεκριμένες υποθέσεις οι οποίες έχουν πάρει τη νομική οδό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Η διαφάνεια, όπως φαίνεται, αναδεικνύεται κορυφαίο ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ηδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής έχει αναλάβει να συγκεντρώσει φακέλους με υποθέσεις της διακυβέρνησης της ΝΔ και να τις παραδώσει στη Δικαιοσύνη.
Τη σημασία που δίνει στην πάταξη φαινομένων διαφθοράς υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του. «Και η δική μου οργή είναι τεράστια, όταν καθημερινά και συνέχεια βλέπω να αναδύονται από τα υπουργεία, από τη διαχείριση του πλούτου του ελληνικού λαού, η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε, η απόλυτη ασυδοσία και αναισθησία» επισήμανε. Η αναφορά του σε σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης προκάλεσε αντιδράσεις από την πτέρυγα της ΝΔ και ο κ. Παπανδρέου ξέσπασε: «Δεν ντρέπεστε; Πληρώνει ο ελληνικός λαός κι εσείς γελάτε; Αυτή η αντίληψη διαπερνούσε όλα τα υπουργεία. Οταν αυτά τα κάνει ο υπουργός, δίνει το σύνθημα της διάλυσης και της ασυδοσίας σε όλους, ότι όλα είναι ανεκτά. Πόσω μάλλον με τα μεγάλα σκάνδαλα:Βατοπαίδι, ομόλογα, Siemens. Ετσι κατέρρευσε η οικονομία μας!».

Ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι κάθε ημέρα η κυβέρνηση θα στέλνει στον εισαγγελέα και ένα καινούργιο σκάνδαλο, όχι με αίσθημα εκδίκησης, αλλά για να ικανοποιηθεί «το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού» και για την προστασία του δημοκρατικού συστήματος. Στη Βουλή πάντως ανάφερε δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ, όπου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος έχει ζητήσει ήδη την παραίτηση της προέδρου της εταιρείας κυρίας ΜπριγκίταςΠαπασταύρου .

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε παρατυπίες στη λειτουργία του οργανισμού και στη στελέχωση της εταιρείας. Το δεύτερο παράδειγμα αφορούσε έναν υπουργό της ΝΔ, ο οποίος ξόδεψε 28.000 ευρώ για κουρτίνες στο γραφείο του!


Ζητούν έλεγχο του «πόθεν» σε βάθος 20ετίας
Χθες 48 βουλευτές του ΠαΣοΚ ζήτησαν με επιστολή τους προς τον κ. Γ. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Χρ. Παπουτσή έλεγχο του «πόθεν έσχες» και κυρίως του «πόθεν», για όλους όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια. Οι βουλευτές ζητούν να ελεγχθούν τα οικονομικά νυν και πρώην υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειών, διοικητών, προέδρων, διευθυντών οργανισμών και λοιπών φορέων του Δημοσίου. Επίσης όσων έχουν εκ του νόμου την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση «πόθεν έσχες». «Για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και να αποδίδονται στο κράτος» αναφέρουν στην επιστολή.
πηγή:tovima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα