Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ "Παράθυρο" της ΕΑΣ για προαιρετική πληρωμή

 
Ρεπορτάζ
Γιάννης Σινάπης
 "Παραθυράκι" προσπαθεί και φαίνεται να βρήκε η ΕΑΣ Μεσσηνίας, για να συνεχίσει να ενεργοποιεί δικαιώματα, παίρνοντας 30 ευρώ από τον κάθε παραγωγό, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το "παραθυράκι" αυτό, όμως, σύμφωνα με το γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο, πρέπει να έχει το χαρακτήρα της προαιρετικής πληρωμής, με τη θέληση του παραγωγού, κάτι που μέχρι χθες αργά το απόγευμα δεν υπήρξε. Μ’ όλα αυτά η διαδικασία της ενεργοποίησης μετατρέπεται σε θέατρο του παραλόγου και όπως φαίνεται οι παραγωγοί θα την πληρώσουν και πάλι, καθώς δε θα γλυτώσουν την καταβολή των 30 ευρώ, ακόμα και κείνοι που δυσκολεύονται να το πληρώσουν.
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Προχθές το βράδυ βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα και το γενικό διευθυντή της οργάνωσης Γιάννη Τσιφόρο, ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Κοζομπόλης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Νίκος Σαρδέλης, με σκοπό να βρεθεί το "παραθυράκι" για τη νόμιμη πληρωμή των 30 ευρώ. Το "παραθυράκι" είναι ότι η Ενωση δεν παίρνει χρήματα για την ενεργοποίηση, αλλά για τη "διαχείριση αρχείου του παραγωγού".

Μάλιστα, στη συνάντηση τονίστηκε ότι η ΕΑΣ δεν πρέπει να παίρνει χρήματα για ενεργοποίηση στις δύο πύλες εισόδου για τη Μεσσηνία, που σύμφωνα με τη σύμβαση είναι σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία.
Χθες παρότι το ηλεκτρονικό σύστημα για την ενεργοποίηση ήταν κομμένο για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, η Ενωση συνέχιζε τις ενεργοποιήσεις με προεκτυπωμένες αιτήσεις και ο κάθε παραγωγός πλήρωνε κανονικά τα 30 ευρώ, που ήταν, όπως αναγραφόταν και στην απόδειξη, για τη διαχείριση αρχείου του παραγωγού (βεβαιώσεις, εκτυπώσεις, φωτοαντίγραφα).
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασ. Κοζομπόλης εκτίμησε, με δηλώσεις του στην "Ε", ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα μας ενημέρωσε (το μεσημέρι) πως το απόγευμα θα άνοιγε και πάλι το σύστημα, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ στο υπουργείο. Ο κ. Κοζομπόλης υποστήριξε ότι το πρόβλημα που οδήγησε στο κλείσιμο του ηλεκτρονικού συστήματος από το υπουργείο, δημιουργήθηκε με μια πρόχειρη απόδειξη που δόθηκε σε παραγωγό από το Βλαχόπουλο, η οποία έγραφε λανθασμένα πως ήταν για ενεργοποίηση. Ανέφερε ότι η διαχείριση αρχείου του παραγωγού αφορά «φωτοτυπίες στα χαρτιά του κάθε παραγωγού, ενοικιαστήρια -τα συμπληρώνουμε εμείς για να μην έχουμε προβλήματα και με το Ε9-, χαρτογραφικά υπόβαθρα, βεβαιώσεις για σχέδια βελτίωσης - νέους αγρότες και γεωτρήσεις» κι έκανε λόγο για προαιρετική, εθελοντική πληρωμή.
Σ’ αυτό το τελευταίο εστίασε χθες το απόγευμα ο γ.γ. του υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος, που μας είπε ότι η Ενωση θα κάνει δωρεάν την ενεργοποίηση και στη συνέχεια θα κάνει τη διαχείριση του αρχείου σε όποιον παραγωγό θέλει και θα πληρώνει γι’ αυτό όποιος παραγωγός θέλει. «Προαιρετική, εθελοντική είναι η πληρωμή», παρατήρησε ο κ. Κανελλόπουλος κι επεσήμανε ότι από την πλευρά της Ενωσης υπήρξε δέσμευση πως θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οποία όμως μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρχε.
Κι εξήγησε ότι μ’ αυτές τις προϋποθέσεις το υπουργείο θα άνοιγε το σύστημα για την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

1 σχόλιο:

  1. ("διαχείριση αρχείου του παραγωγού").λέει.....
    («Προαιρετική, εθελοντική είναι η πληρωμή»), παρατήρησε ο κ. Κανελλόπουλος ........
    (μια πρόχειρη απόδειξη που δόθηκε σε παραγωγό από το Βλαχόπουλο, η οποία έγραφε λανθασμένα πως ήταν για ενεργοποίηση)ο άλλος......
    Να μας τρελάνουν θέλουν, ανόητοι είναι, κλεφτρόνια, τι να πει κανείς! Πάντως χονδρόπετσοι είναι οπωσδήποτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα