Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για τις μίζες γερμανικών υποβρυχίων

Το ζήτημα της καταδίκης στελεχών της Ferrostaal για μίζες στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων αναδεικνύουν με κοινή ερώτηση που κατάθεσαν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο βουλευτής Αχαϊας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» Βασίλης Οικονόμου.  Στο κείμενο της ερώτησής τους προς τον κ. Παπαϊωάννου αναφέρουν τα εξής:
Το Πρωτοδικείο του Μονάχου καταδίκασε σε  ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrostaal με την κατηγορία της δωροδοκίας αξιωματούχων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία για πωλήσεις γερμανικών υποβρυχίων. Εκτός του προστίμου των 36.000 και 18.000 ευρώ αντίστοιχα που τους επιβλήθηκε, η ίδια η εταιρία θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους 140 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου,  μεταξύ 2000 – 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες. Προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και «συμβούλους», οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών», ανέφερε η ανακοίνωση της Εισαγγελίας τον περασμένο Απρίλιο.

Συνολικά 36 εκατομμύρια ευρώ έρευσαν στην Ελλάδα για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων, δύο εκατομμύρια πήγαν στον τότε πορτογάλο επίτιμο πρόξενο στο Μόναχο.  Τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω ενός κυκλώματος μεσαζόντων προς υψηλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.
 Δεδομένων των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να αξιολογήσει την απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου ώστε να κινηθούν αντίστοιχες διαδικασίες στην Ελλάδα; Αν ναι, ποιες διαδικασίες προβλέπονται ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της δικαιοσύνης η ανωτέρω απόφαση; Θα κινήσει τις διαδικασίες το ελληνικό δημόσιο ώστε να αποζημιωθεί και αυτό από την εν λόγω εταιρεία;
2. Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί ώστε να απαντηθεί το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών για διαφάνεια και απόδοση της δικαιοσύνης στην πολιτική ζωή;
22 / 12 / 2011
------------------------------------------------------------

ΘΕΜΑ :
Συνάντηση  του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος
            Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος(ΑΓΣΣΕ).  Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων κατέθεσαν αναλυτικά στοιχεία στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για τις διαδοχικές περικοπές που έχουν υποστεί τους τελευταίους έξι μήνες, η πρώτη με τη θέσπιση του ΕΑΣ στις επικουρικές συντάξεις, η δεύτερη με μείωση 30% πέραν των 150 ευρώ και η τρίτη που προετοιμάζεται από την πρώτη Ιανουαρίου. Το προεδρείο της ΑΓΣΣΕ εξέφρασε την αντίθεσή του με την προωθούμενη ισοπεδωτική ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία.
            Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετέφερε τη στήριξή του κόμματος στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η υστέρηση των εσόδων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγω για συντάξεις που οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων.
22 / 12 / 2011

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ,ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα