Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα τιμάται η 73η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Αετού

Ημέρα μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα του Αετού από τους Γερμανούς, στις 11 Σεπτέμβρη του ’43, είναι η σημερινή, καθώς με επετειακές εκδηλώσεις στο μαρτυρικό χωριό θα τιμήσουν ευλαβικά τα θύματα της κατοχικής θηριωδίας, στοχεύοντας στη διατήρηση της τοπικής και εθνικής μνήμης.
Νωρίς το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στις 11.30, από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι επίσημοι και τον πανηγυρικό της
ημέρας θα εκφωνήσει o Βασίλειος Πετρόπουλος, πρώην σχολικός σύμβουλος –πρ. Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ακολούθως, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και η Φιλαρμονική θα ανακρούσει τον εθνικό ύμνο.
Τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που εκτελέστηκαν ή πυρπολήθηκαν κατά το βομβαρδισμό του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα, σε αντίποινα προς το χωριό που είχε στήσει ενέδρα σε γερμανική περίπολο, είναι:
Από το μαρτυρικό Αετό: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς ( Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης) και από γειτονικά χωριά: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ. Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα