Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Παραίτηση απο τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας



                    Ανοιχτή επιστολή 
Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Π. ΚουτσούληςΠρος το δημοτικό συμβούλιο δήμου Τριφυλίας και τους δημότες αυτού.

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,
Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την αγανάκτησή μου και την απογοήτευσή μου για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ειδικά μετά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις αποδείχθηκε περίτρανα ότι η προσβολή, η ειρωνεία , ο λουδοβικισμός ,  και η πολιτική αντίληψη αιώνιας κυριαρχίας αποτελούν αιχμή του πολιτικού δόρατος και οδηγά σημεία πολιτικής πυξίδας για κάποιους που κατά τα λοιπά προασπίζουν το διάλογο και τη δημοκρατία.
Έχουμε γυρίσει στην εποχή του –δε δικαιούσθε δια να ομιλείτε-και αυτό μαρτυρούν οι αιχμές και η αποδοκιμασία προς το προεδρείο του συμβουλίου από εκπροσώπους συλλόγων και φορέων , που κατά καιρούς παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις. Με τη δικαιολογία της τήρησης ενός κανονισμού που δεν επιτρέπει το διάλογο ,αφήνουμε κενολογίες, ιδεοληψίες , αερολογίες να κυριαρχούν.
Γνωρίζετε καλά ότι δε με ενδιέφεραν και δε με αφορούν καρέκλες, τίτλοι και αντιμισθίες. Η επιστήμη  την οποία υπηρετώ και η προσωπική μου πορεία αυτά τα χρόνια, μου έχουν χαρίσει όμορφες στιγμές ,ώστε δεν πάσχω από τη ματαιοδοξία συνταξιούχων που αναλώνονται σε μάχη για μία κατάθεση στεφάνων, εκατοντάδες φωτογραφίες με ανοιχτό ή κλειστό το στόμα, πίσω ή μπροστά από μια γουρνοπούλα ,υποδεικνύοντας σε υπαλλήλους το πότε και πως θα τους φωτογραφήσουν και άλλες τέτοιες χαριτωμένες δραστηριότητες.
Στην προτελευταία συνεδρίαση απειλήθηκε δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής παράταξης και ο πρόεδρος ως ώφειλε δεν τον προστάτεψε. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Λυπάμαι ειλικρινά. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται ο λόγος αθροιστικά στο ίδιο άτομο για εκατό και πλέον λεπτά και μέσα σε είκοσι λεπτά να λαμβάνονται αποφάσεις για τριάντα θέματα. Είχα την τύχη να προεδρεύσω μία φορά του συμβουλίου,  αφήνοντας το διάλογο να εξελίσσεται μέσα σε εύλογα χρονικά όρια και κατά γενική ομολογία όλων και το ξαναλέω όλων των δημοτικών συμβούλων ,η συζήτηση κρίθηκε άψογη. Στη τελευταία συνεδρίαση δυστυχώς πάλι ο κανονισμός ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν.
Παράλληλα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που υποβαθμίζουν και άλλο τη ζωή των πολιτών στη Τριφυλία με το κλείσιμο των αστυνομικών δομών, θεωρώ ότι υπήρξε μεγάλη ολιγωρία και καθυστέρηση στις αντιδράσεις αφού από το 2014 ξέραμε τι πρόκειται να γίνει. Επίσης η όποια διαμαρτυρία είχε χαλαρό εως ωτοχαϊδευτικό χαρακτήρα με μικροπολιτικά κίνητρα με αποτέλεσμα ο τόπος να ζημιώνεται καθημερινά από αυτή την άρρωστη νοοτροπία.
Ως εκ τούτου αρνούμαι να παραμείνω στη θέση του αντιπροέδρου του συμβουλίου θεωρώντας ότι προσβάλλω τον εαυτό μου και την συνείδηση των συμπολιτών που με στήριξαν ,παραμένοντας σε μία καρέκλα , παίζοντας το ρόλο μίας παράπλευρης μαριονέτας ,σε ένα προεδρείο που έχει μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε  σχολή υποκριτικής με θέμα τη δημοκρατικής λειτουργία. Παρακαλώ το δημοτικό συμβούλιο όπως ακολουθήσει τη διαδικασία αντικατάστασής μου . Παραμένω δημοτικός σύμβουλος έχοντας την άποψή μου και το όραμά μου για την περιοχή μας .

                      Σας ευχαριστώ
               Δημήτρης Π. Κουτσούλης

1 σχόλιο:

  1. Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.
    Δεν σε γνωρίζω φίλε μου αλλά πιστεύω πως κάποιους σαν και σένα είχε στο μυαλό του ο Ελύτης όταν το έγραφε!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα