Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Λήγει σήμερα η προθεσμία διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΗ

ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31-10-2016!

Εκπνέει η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και πολλοί καταναλωτές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος και νερού, καθώς και οι δύο επιχειρήσεις αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους βάζοντας στο στόχαστρο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Η ΔΕΗ έχει καλέσει τους οφειλέτες να σπεύσουν σε ρύθμιση χρεών έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που λήγει το πρόγραμμα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις και  έχει προειδοποιήσει ότι από τον Οκτώβριο έρχονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν ή να μην ρυθμίζουν οφειλές ενώ αποδεδειγμένα μπορούν.
ΔΕΗ

Σε ότι αφορά τους οφειλέτες της ΔΕΗ μπορούν να ρυθμίσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου τις οφειλές τους :

– σε 36 μηνιαίες δόσεις
– χωρίς προκαταβολή

Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή
Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού
Διευκρινίζεται, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.

Το πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ, που ισχύει σήμερα, ξεκίνησε την 1η Απριλίου με προθεσμία λήξης το τέλος Ιουλίου, οπότε και παρατάθηκε για ακόμα δύο μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αν δεν ανανεωθεί, τότε από 1ης Οκτωβρίου θα επανέλθει το παλαιό μοντέλο με την προκαταβολή του 30% του χρέους και την εξόφληση του υπολοίπου σε 8 δόσεις.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα