Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πετράκος σε ΕΛΓΑ: "Με τους παραγωγούς ή με το μνημόνιο κ. Κουρεμπέ;"

Share
Του Θανάση Πετράκου
Μέλους της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρ. βουλευτή Μεσσηνίας  
Κύριε Κουρεμπέ, παραβλέπω τις προσβλητικές κατηγορίες περί «λαϊκισμού»  και ότι «με τον τρόπο αυτό δεν βοηθώ τους αγρότες» και σας απαντώ επί της ουσίας.
1. Δεν δίνετε καμία απάντηση στα θέματα που είχα θέσει με την πρώτη επιστολή μου. Εκτός αν θεωρείτε σοβαρή απάντηση την πρότασή σας να προσφύγουν στα δικαστήρια οι παραγωγοί που έπαθαν ζημιές και φυσικά δεν έχουν χρήματα  να ζήσουν και οι οποίοι δεν πήραν αποζημίωση παρότι είναι προφανής η ευθύνη για την μη παρακράτηση των οφειλών τους προς τον ΕΛΓΑ είτε των φορέων ενεργοποίησης είτε των τραπεζών, με συνέπεια να πληρώσουν εκπρόθεσμα την οφειλή τους.
2. Στο στόχαστρο βάζω και τώρα όπως έβαζα πάντα τις μνημονιακές αντιαγροτικές και αντιλαϊκές
πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης και όχι τους δημόσιους φορείς, τον δημόσιο χαρακτήρα των οποίων υπερασπίζομαι.
3. Οι οφειλές των παραγωγών όπως γνωρίζετε καλά δεν διαγράφονται αλλά πηγαίνουν στις ΔΟΥ για να εισπραχτούν. Ο παραγωγός όμως αν πληρώσει την οφειλή του εκπρόθεσμα και υποστεί ζημιά δεν παίρνει αποζημίωση. Γιατί κ. πρόεδρε;
4. Ο ΕΛΓΑ δεν κινδυνεύει από την κατάργηση των προθεσμιών αλλά από την πραγματική οικονομική ανέχεια των παραγωγών να πληρώσουν λόγω της 7ετούς εφαρμογής των άγριων μνημονιακών πολιτικών και τώρα λόγω της εφαρμογής του 3ου μνημονίου, το οποίο αποτελειώνει τους αγρότες.
5. Ρωτώ πάλι και σας και τους κ. υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, θα προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες και στην έκδοση της αναγκαίας ΚΥΑ, ώστε να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι πλήρωσαν τον ΕΛΓΑ εκπρόθεσμα, για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα προηγούμενα έτη 2014, 2015 αλλά και τώρα που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, τον ανεμοστρόβιλο ή πυρκαγιές;
6. Θα εισηγηθείτε στην κυβέρνηση την ψήφιση άμεσα από τη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι οφειλές στον ΕΛΓΑ να συμψηφίζονται με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι παραγωγοί από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες ή πυρκαγιές ή ανεμοστρόβιλο; Διότι αν δεν γίνει αυτό πάρα πολλοί κατεστραμμένοι παραγωγοί από τα πρόσφατα φονικά καιρικά φαινόμενα δεν θα πάρουν αποζημιώσεις, με συνέπεια εκτός από το ότι η κυβέρνηση θα τους καταδικάσει να μην μπορούν κυριολεκτικά να ζήσουν, θα αδυνατούν και του χρόνου να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ οπότε δεν θα εισπράξει τίποτα ο οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα