Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Επικίνδυνο ετοιμόρροπο στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Επικίνδυνο ετοιμόρροπο στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας

Ετοιμόρροπο και σε επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται το κτήριο Κάμπρα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας. Πρόκειται για το παλιό κτίσμα στην πλατεία του πλάτανου απέναντι από το Κάστρο, το οποίο ανήκει στο δήμο.
Με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής κατέρρευσε η σκεπή του - ενώ ακόμη μεγαλύτερες ρωγμές εμφανίστηκαν στους τοίχους, οι οποίοι ήδη ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς εμφανώς έχουν πάρει κλίση προς τα έξω. Μπορεί οι κάτοικοι να έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως στο δήμο εδώ και χρόνια, αλλά ουσιαστική
παρέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας του κτηρίου δεν έχει γίνει, αν και πολλές φορές έχει ακουστεί ότι προχωρά ή ολοκληρώνεται η μελέτη, ότι θα μπει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κ.ά. Μέχρι τώρα οι κάτοικοι δεν έχουν δει να γίνεται τίποτα πέρα από το γκρέμισμα, πριν από μερικά χρόνια, ενός τμήματος που ήταν έτοιμο να πέσει.
Να σημειώσουμε ότι το κτήριο Κάμπρα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον δρόμο που οδηγεί τόσο σε γειτονιές της Ανω Πόλης όσο και προς τους Μύλους και αποτελεί δρόμο αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας  της Ανω Πόλης. Επίσης είναι σημείο πολυσύχναστο, λόγω της πλατείας όπου παίζουν παιδιά αλλά και της κυκλοφορίας κόσμου που επισκέπτεται το Κάστρο ή τα μαγαζιά της περιοχής.
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα, καθώς η σημερινή εμφάνιση του κτηρίου μόνο ασφάλεια δεν εμπνέει.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα