Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κυπαρισσία: Τα σχολεία άνοιξαν, το χάλασμα καταρρέει και τα παιδιά κινδυνεύουν…

Ακόμα μία σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και, δυστυχώς οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και του 2ου Νηπιαγωγείου στην Κυπαρισσία, θα κινδυνεύουν περνώντας από την παλιά οικία στα «σκαλάκια του Μπαρτζελιώτη», όπως κινδυνεύουν διαρκώς κάτοικοι και περαστικοί.
Η επικινδυνότητα της παλιάς οικίας έχει πολλάκις επισημανθεί από κατοίκους της γειτονιάς και της περιοχής. Στα σκαλάκια υπάρχει παλιό διώροφο σπίτι, που είναι εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο εδώ και χρόνια, ενώ καθημερινά πέφτουν σοβάδες από τους παλιούς τοίχους.
Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2014, σχεδόν δύο χρόνια, γονείς μαθητών και κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας. Τότε αναδείξαμε το έντονο πρόβλημα, αναφέροντας πως ο Δήμος έχει Υπηρεσία Δόμησης και αυτή είναι, τουλάχιστον, που πρέπει να «δει» το θέμα, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης και τραυματισμού ανθρώπου.
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και τίποτα δεν έγινε. Γονείς και κάτοικοι ενημέρωσαν ξανά το Δήμο, αναδεικνύοντας πάλι μέσα από το «Θ» και άλλα τοπικά ΜΜΕ τον κίνδυνο.
Δυστυχώς, όμως, δε συγκινήθηκε κανένας από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τις υπηρεσίες του Δήμου, αφού μόνο ως εμπαιγμός εκλαμβάνεται η τοποθέτηση κορδελών και λίγων μπαρών, οι οποίες και έχουν απομακρυνθεί πλέον.
Στον κίνδυνο από την παλιά οικία αναφέρθηκε με έγγραφη αναφορά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, το Νοέμβριο του 2015, προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, την Υπηρεσία Δόμησης και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, στην οποία τονιζόταν: «Ύστερα από παράπονα των γονέων αλλά και με επιτόπιο έλεγχο του συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή για μια πεπαλαιωμένη ακατοίκητη κατοικία, που βρίσκεται επί των οδών Αγίου Νικολάου και Γεωργακοπούλου (σκαλάκια), η οποία καταρρέει επί του δρόμου. Επειδή ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από μαθητές καθημερινά κατά την άφιξη και αποχώρησή τους από και προς το σχολείο, κρίνεται άκρως επικίνδυνο να παραμείνει στην υπάρχουσα κατάσταση το εν λόγω κτήριο και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες άμεσα, αφού ο κίνδυνος θα γίνει πολύ μεγαλύτερος με την πρώτη κακοκαιρία».
Ούτε και αυτή η αναφορά των γονέων στάθηκε ικανή να συγκινήσει, ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τα λοιπά θεσμικά Όργανα της Πολιτείας.
Μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών κατέρρευσε άλλο τμήμα του τοιχίου. Τα «μπάζα» είναι ακόμα, τόσα χρόνια, «στα σκαλάκια» και σε αυτά διαρκώς προστίθενται καινούρια. Απαιτείται άμεσα να γίνει παρέμβαση από το Δήμο, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα, προφανώς με κατεδάφιση του τμήματος που καταρρέει, πριν να είναι αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα